З Лесею в серці, творчим вогнем у грудях

Музей-квартира Світлани Лелях цими днями в центрі уваги викладачів та учнів місцевого професійного ліцею №2, шкіл, адже саме для них проводяться зустрічі з непересічними особами міста та району, проходять екскурсії, що засвідчують творчий шлях самої громадської і культурної діячки Світлани Лелях  та непересічних особистостей краю.

Екскурсовод М.Караван захоплено, щиро і надзвичайно зворушливо оповідає про творчі здобутки митців Нетішина. Саме тут відвідувачі мають можливість дізнатись про процес формування літературної та мистецької діяльності у місті Неті­шині та окрузі. Певна частина експозиції присвячена Лесі Українці, як особі, що вплинула на духовний світ автора експозиції С.Лелях, - лауреата Житомирської обласної літературно-мистецької премії імені знаменитої землячки в царині «образо­творче мистецтво».

Незабаром у міському Палаці Культури Нетішина відбудуться урочистості, присвячені Лесі Українці «Її зоря світитиме віки». Місцеві автори Г.Митюк, В.Гусаров, М.Руцький відгукнулись на пропозицію віддати шану великій українці. «Твої вірші для мене, як вершини. Вершити суд над ними не бересь, бо навіть більш достойніші мужчини розхристано стояли на юру і прославляли доньку України – її безсмертний символ і зорю!» - так віншує славетну поетесу Віктор Гусаров. У творах інших авторів, учасників днів відкритих дверей у гостинній квартирі-музеї С.Лелях, знайдено свої відтінки щодо пам’яті великої землячки.