З любов’ю до слова і рідного міста

Напередодні Дня міста в міській бібліотеці для дорослих відбулось чергове засідання літературної студії «Натхнення», яке зібрало цього разу не лише місцевих шанувальників красного слова, але й колег по перу з Острога. Власне представив острожан поет Олесь Ундір, чия перша книга «Материнка» вийшла 1996 року з благословіння нетішинця Миколи Панасюка. Останній був редактором і натхненником появи «Материнки». Наш гість зачитав низку віршів з нових книг, які щойно вийшли друком, і розповів короткі відомості про літературний процес на Острожчи­ні. Місцевому осередку літстудії «Натхнення» були подаровані нові твори поета.

 Такі творчі обміни, хоч і не часто, практикуються літстудійцями Нетішина. На початку року голова літстудії Віктор Гусаров з обмінним візитом був присутнім на обговоренні поточних справ острозького осередку літераторів. Багатьом запам’яталось спільне засідання обласної літстудії з нетішинцями, яка пройшла в міській бібліотеці для дорослих і зібрала знаних поетів Хмельниччини та початкуючих літераторів з Дунаєвець, Шепетівки, Кам’янця-Поді­льського, Летичева. Твори Анатолія Ненцінського, Василя Горбатюка, Миколи Мачківського у виконанні авторів були переконливими і надихнули багатьох початківців на серйозні пошуки в царині художнього лова.

Цього разу  власні творчі надбання представили на суд нетішинці Микола Руцький, Ганна Митюк, Віра Ковальчук, Віктор Гусаров. Не зайве нагадати, що цьогоріч Микола Руцький видрукував дослідницько-публіцистичну книгу «Котел», яка є зменшеним варіантом його попередньої дослідницької праці «Вони боролись за незалежність України».

Літстудійці «Натхнення» успішно виступають на сторінках різних видань, дарують місту власні поетичні і прозові твори. На слова студійців Віри Ковальчук та Богдана Фединчука написано ряд пісень. Одна з них прозвучала під час святкового салюту з нагоди святкування Дня міста. 

Не зайве сказати, що бібіліотечні працівники прикладають багато зусиль, аби кращі зразки художньої літератури дійшли до шанувальників поезії, прози та драматургії. Саме бібліотека для дорослих Нетішина надає місце літстудії, збирає під своє крило небайдужих до слова і зберігає тепло виступів в прекрасній читальній залі та фондах книгозбірні.

Віктор Павлов