З мистецьким поглядом у світ

В числі закладів, що формують естетичні смаки підростаючого покоління, прищеплюють любов до прекрасного, навчають азам творчості і формують навички майбутніх професій – Нетішинська міська художня школа. Днями у цьому закладі відбувся випуск сорока семи обдарованих дітей. Директор школи Інна Володимирівна Степаненко зазначила, що кожен­ з них індивідуальність, чудовий творчий ресурс, який у великому світі мистецтва спроможний знайти своє місце.

 Тридцять юних художників-графіків підготувала Алла Миколаївна Макарик. З-під її крила вже пішли у мистецтво десятки вихованців, які впевнено торують власний шлях. Цьогорічні випускники щиро вітали наставника оплесками, квітами, словами вдячності.

Сімнадцять учнів підготували викладачі декоративно-ужиткового відділення. Дизайнерів одягу готувала Тетяна Василівна Погуральська. Вишивку і бісерування викладала Алла Вікто­рівна Блінова. Олена Миколаївна Данилицька підготувала випускників класу лозоплетіння. Цього разу у кожного з викладачів було по п’ять випускників. Двоє випускників Віти Юріївни Ляхно­ опанували фах ткацтва.

Під час урочистостей були представлені фото і відеозвіти. А випускники класу дизайну одягу продемонстрували власні вироби, дефілюючи перед батьками, вчителями, товаришами по школі. Це було видовище, що отримало оплески і схвальні відгуки, запам’яталося надовго. Вітали випускників батьки. Представники школи мистецт­в підготували виступи, які, напевно, за­па­м’ятаються не лише винуватцям урочистостей, але й усім присутнім.

Віктор Гусаров

Фото автора