З турботою про тих, хто здав перепустку на станцiю

Одним зі статутних завдань, яке реалізовує профспілковий комітет ППО Хмельницької АЕС, є робота з ветеранами (п.6.18.28 Статуту Атомпрофспілки).

Спільними зусиллями 2-х комісій профкому – комісії з спортивно-масової роботи та комісії по роботі з дітьми і шефській роботі – організована група «Здоров`я» з числа ветеранів ХАЕС, непрацюючих пенсіонерів, членів профспілки. Фізкультурно-оздоровчі заняття з ними вже третій рік поспіль проводяться на базі НТЦ двічі на тиждень, у понеділок та середу. Безпосереднім куратором занять є інструктор з фізкультури НТЦ, досвідчений та висококомпетентний спеціаліст у питаннях фізичної культури, голова комісії спортивно-масової роботи профкому Степан Григорович Пенчук. Відповідальним від організації пенсіонерів за відвідування та порядок є голова КРДіШР Людмила Михайлівна Малько. У програмі занять – динамічна, але з  врахуванням вікових можливостей кожного, розминка у спортивній залі із застосуванням різноманітних комплексів вправ та спортивного інвентаря: м`ячів, обручів, скакалок, ракеток, гімнастичних палиць, матів, бар`єрів тощо. Потім – заняття на тренажерах. І на завершення – сауна та водні процедури - душ Шарко, циркуляційний та контрастний душі.

Профспілкова організація пенсіонерів ХАЕС (голова цехового комітету – Ольга Василівна Яськів) нараховує біля 700 членів профспілки і є другою за чисельністю після енергоремонтного підрозділу ХАЕС. Для більш ефективної роботи в організації спортивно-масової роботи серед пенсіонерів також обраний фізорг Олександр Миколайович Ткачук.

За збіглий період, починаючи з лютого 2014 року, було проведено 142 заняття, які відвідали 1779 осіб. Найстаршому учаснику групи, Віктору Матвійовичу Канигіну, пішов 76-й рік. Серед жінок у ветеранах – Тетяна Василівна Синюта та Лідія Федорівна Рожкова.

У 2014 році команда пенсіонерів ХАЕС вперше взяла участь у змаганнях з плавання в залік Спартакіади серед цехів та підрозділів ВП ХАЕС. Протягом 2015 року серед  пенсіонерів ХАЕС вже була проведена внутрішня спартакіада з таких видів змагань, як дартс, городки, шахи, шашки, нарди, настільний теніс та бадмінтон. На 2016 рік участь ветеранів ХАЕС у XVI-й Спартакіаді серед цехів та відділів ВП ХАЕС передбачена у складі збірної команди відділів.

Зберегти своє здоров`я та фізичну форму як можна довше, бути дієздатним та самостійним, не стати тягарем своїм  рідним та близьким – ось чого найбільше хоче кожна людина у зрілому віці. А якщо є можливість ще й приємно провести час, поспілкуватись, відчути приплив сил та енергії, позмагатись у спритності, а головне – відчути, що ти – жива людина і хтось про тебе дбає, створивши для тебе ці умови та можливості, комусь ти не байдужий, ти – частинка чогось великого. І це велике – колектив твоїх односпілчан, членів Атомпрофспілки. Бо разом ми сильні. Ми єдині.

Власна інформація