Заняття факультативу «Вступ до атомної енергетики» завершено

Екскурсією в навчально-тренувальний та інформаційний центри Хмельницької АЕС завершено роботу виїзного факультативу «Вступ до атомної енергетики» для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС.

В інформаційному та навчально-тренувальному центрах за допомогою макетів школярі ознайомилися з основними процесами виробництва електроенергії на АЕС. Проте, найбільше захоплення, у вже обізнаних з основами атомної енергетики школярів, викликав повномаштабний тренажер блочного щита управління. Учасники факультативу не лише мали нагоду спо­стерігати за змодельованою позаштатною ситуацією на тренажері, а і взяли безпосередню участь у даному процесі.

Нагадаємо, що з грудня 2015 року у м. Славута проводився виїзний факультатив «Вступ до атомної енергетики» для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС. Лекції проводили фахівці атомної електростанції. Атомники ознайомили школярів з технологію виробництва електроенергії, органі­зацією контролю за станом навколишнього середовища на ХАЕС, основними перевагами атомної енергії над іншими джерелами. Питання радіаційної безпеки, поводження з відпрацьованим ядерним паливом, а також світові тенденції та регіональні перспективи ядерної енергетики – основна тематика лекцій факультативу. По завершенні факультативу його відвідувачі представили на конкурс наукові роботи з даної тематики.

За словами начальника відділу роботи з громадськістю Тетяни Лиситчук, започаткована цьогоріч традиція саме виїзного факультативу матиме продовження і надалі, адже така форма роботи дозволяє формувати базові знання з питань атомної енергетики серед молоді нашого регіону.

Інформаційний центр ВП ХАЕС