Запобiгти. Врятувати. Допомогти

Працівники 3-го  державного пожежно-рятувального загону в м. Нетішин провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», метою якої є ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, підвищення престижності професії рятівника.

15 березня до рятувальників 8-ї  державної пожежно-рятувальної частини по охороні м.Нетішин завітали школярі 3-го класу загальноосвітньої школи №1  I-III ступенів.

Розпочалася екскурсія з огляду пожежно-рятувального підрозділу. Діти спостерігали за роботою диспетчера, оглянули пожежно-рятувальне споря­дження, що є на озброєнні, а також приміряли каски та бойовий одяг. Під час екскурсії вогнеборці розповіли юним гостям про резонансні надзвичайні події, характерні для м. Нетішин, а також окреслили способи їх ліквідації. Зокрема, вогнеборці наголосили, що практично усі пожежі трапляються з вини людини – через незнання або недотримання правил пожежної безпеки.

Елементарна необережність може призвести до пожежі у житловому будинку чи іншій будівлі, спричинити масштабні загоряння у лісах та на торфовищах. Відтак рятувальники нагадали школярам основні вимоги пожежної безпеки та розповіли, як діяти, коли надзвичайна подія, зокрема пожежа, все-таки сталася.

Насамкінець вогнеборці закликали школярів бути обережними з вогнем та наголосили, що двері пожежно-рятувального підрозділу гостинно відкриті для учнівської молоді, яка прагне жити безпечно­.

3-ій державний пожежно-

рятувальний загін