Безкомпромісно, яскраво, по-бойовому

Завершено 27 традиційний турнір з футзалу на призи газети «Перспектива». Чемпіон визначився, і це команда ЦТАВ+Управління+ ЗВВО. Баталії проходили  на паркеті спортзалу «Енергетик» і виявили неабиякий інтерес з боку уболівальників.

Якщо у перших іграх перевага  суперників по двобою була відчутна – у п’ять-шість голів, то у півфінальній стадії боротьба точилась за кожен клаптик спортмайданчика, за кожен ігровий епізод. Так у грі команди ЕРП проти збірної ЦТАВ+Управління+ ЗВВО гольового зорепаду не відбулось.

Блискуче зіграв на третій хвилині першого тайму капітан збірної Дмитро Іваненко – 1:0. Його на одинадцятій хвилині підтримав одноклубник Олександр Сушков - 2:0. Однак на дев’ятнадцятій хвилині ерпівець Олександр Джурилюк залишив шанс для інтриги, відквитавши один м’яч – 2:1. У другому таймі команда ЕРП атакувала настирливіше і всіма силами, однак воротар Михайло Свачій відбивав усі м’ячі, що траплялись на шляху до воріт команди. Відтак команда ЦТАВ+Управління+ЗВВО потрапила до фіналу.

Цікавою була гра між Збірною ХАЕС (ветерани) та ЕЦ+ 3 ДПРЗ. Вже на другій хвилині спортсмени об’єднаної команди вийшли уперед, відзначився Роман Друзь. Та за хвилину невтомний Леонід Мандрійчук зрівнює рахунок. За десять хвилин суперники знову виходять уперед. Майже до кінця матчу точиться запекла боротьба, аж по­ки воротар ветеранів Ігор Лихвар з центру поля не забиває колезі Руслану Рижику гол у відповідь – 2:2. Нічия. За регламентом призначаються пенальті. Міцніші нерви виявились у молодших за віком гравців. На голи Дмитра Кравчука та Геннадія Вагнера хлопці з електроцеху та пожежної частини відповіли чотирма влучними пострілами – 4:6. Відзначились Микола Гайдук , Андрій Швець, Роман Друзь  та Володимир Супрун.

А у заключних іграх м’ячі «сипались» як із рогу достатку. У матчі за третє місце зійшлись команди ЕРП та Збірної ХАЕС (ветерани). Неодноразові переможці турніру ерпівці у першій половині зустрічі нав’язали свою гру. Відтак на восьмій та одинадцятій хвилинах відзначився Олександр Джурилюк, його підтримали Олександр Чутченко і Олег Чернишов. У відповідь ветерани здійснили два влучних постріли – Дмитро Кравчук та Леонід Мандрійчук вдало завершили шістнадцяту та сімнадцяту хвилини тайму.

У другій половині гри не давали один одному й хвилини послаблень. М’ячі влітали у одні й інші ворота. Однак ерпівці втримали перевагу  і здобули бронзові нагороди турніру.

Голи забивали Олександр Джурилюк, його тезка Олександр Чутченко та Петро Микосянчик. У ветеранів були влучними Геннадій Вагнер та Дмитро Кравчук.

 Перше і друге місце розігрували збірні ЦТАВ+Управління+ЗВВО та ЕЦ+ 3 ДПРЗ. Перша команда була у цій грі значно вправнішою. Олександр Сушков ще у першій половині гри  тричі посилав м’яч у сітку воріт суперників. Не вніс коректив у гру і другий тайм Капітан Дмитро Іваненко забиває на 25 хвилині четвертий м’яч. При цьому у ворота ЦТАВ+Управління+ЗВВО двічі призначались пенальті. На висоті був воротар Михайло Свачій. Лише на сороковій хвилині гол престижу забиває Микола Гайдук – 1:4, команда ЦТАВ+Управління+ЗВВО святкує перемогу у турнірі.

Крім трійки призерів - ЦТАВ+Управління+ЗВВО, ЕЦ+ 3 ДПРЗ та ЕРП – були відзначені книгами про історію Нетішина кращі гравці. Відтак кращим воротарем визнано Михайла Свачія (ЦТАВ+Управління+ЗВВО), його одноклубники Юрій Стасюк, Олександр Сушков і Дмитро Іваненко визнані відповідно кращим захисником, бомбардиром та гравцем турніру. Відзначені також найстарший ветеран Геннадій Вагнер (збірна ХАЕС) і учасник всіх 27 турнірів  Юрій Ющук (ЕЦ+ 3 ДПРЗ).

 Переможці турніру виступали у такому складі: Михайло Свачій, Іван Малінський, Олександр Талашок, Андрій Максимов, Юрій Стасюк, Дмитро Іваненко, Олександр Сушков, Юрій Смолій, Олексій Вагнер та Юрій Вельма. Тренери та кері­вники команди  - Максим Штойко, Юрій Ярем­чук, Валерій Балаян і Андрій Кучмій.

Петро Шелепало

Фото Віктора Гусарова

На знімках: краща команда турніру ЦТАВ+Управління+ЗВВО; вручення відзнаки учаснику всіх 27 змагань турніру Юрію Ющуку (ЕЦ+3 ДПРЗ), нагороди від організаторів турніру; боротьба за м’яч.