Завершилися  тактико-спецiальнi  навчання

30 та 31 травня на Хме­ль­ни­цькій АЕС та в місті-супутнику Нетішині проходили тактико-­спеціальні навчання з перевір­ки ефективності об’є­ктового плану взаємодії у разі вчинення диверсії та антитерористичної захищеності АЕС.

До участі у навчаннях залучались особові склади війсь­ко­вих частин 3043 та 3053 Націона­льної гвардії України, представники служби фізичного захисту стан­ції, відомчої воєні­зованої охорони, а також під­роз­ді­ли Національної поліції та Служби безпеки України. За ходом навчань спостерігали іноземні фахівці.

Під час нав­чань на Хмельни­цькій АЕС було активовано внутрішній та зов­нішній кризові центри, зібрано антитерористичний штаб та введено в дію план з ліквідації умовної диверсії.

В рамках нав­чань нац­гвардійці, які охороняють АЕС, разом із підрозділами поліції та служби безпеки відпрацьовували спільні дії з виконання завдань, пов’язаних з анти­ди­вер­сійною діяльністю: зне­шко­джували умовні вибухові засоб­и, оглядали транспорт, перевіряли документи та здійснювали всі необхідні дії щодо забезпечення порядку та оперативного затримання зловмисників (умо­­в­но за тренуванням).

Підбиваючи підсумки ходу навчань, заступник генерального директора з фізичного захисту та режиму ВП ХАЕС Олег Редзинець підкреслив, що «Проведені тактико-спеці­альні навчання дозволяють перевірити рівень координації дій військових, правоохоронних органів у нештатних ситуаціях, а також врахувати не­доліки, зробити необхідні висновки та визначити завдання на перспективу».

 Фото Олени Веселової