Збулась дитяча мрія!

Ось і настав він, довгоочікуваний день для всієї дітвори – день зустрі­чей, усмішок, день першого шкільного дзвоника. За доброю традицією, ми, шефи приїхали в Берездівську допоміжну школу-інтернат зустрічати Перше вересня – початок нового навчального року.

Як тільки потрапляєш на територію закладу, тебе обіймає атмосфера добра і відкритості. Це важко передати, але відчуваєш, що тебе тут чекають з відкритим серцем і завжди  щиро раді.

З дня нашого попереднього візиту з приводу останнього дзвоника пройшло не так вже й багато часу, але декого з діток навіть не впізнаємо – подорослішали, виросли. За­гля­даємо їм в очі і думаємо: можливо  ці дітки прийшли в цей світ, щоб випробувати нас на людяність, терпіння та доброту.

Вже стало доброю традицією приїжджати до дітей з подарунками і ласощами. Ось і цей рік також не став винятком, працівники ВП ХАЕС відгукнулись на акцію, проголошену комісією, тому дітки в своє свято отримали ласощі, розвивальні музичні іграшки, м’ячі, ракетки, канцелярські приладдя. Але основним подарунком  стала така бажана для них відеокамера «SAMSUNG» з блоком па­м’яті на 16 ГБ. Ще навесні на святі остан­нього дзвоника учні розповіли нам про свою мрію – знімати кіно про  життя у школі, святкування якихось своїх подій та заходів. Тож дитяча мрія збулася і тепер кожний з них понесе в своє доросле життя не тільки спогади про школу, яка стала рідною домівкою, але й живе відображення часточки  шкільних років.

Нинішнє свято Першого дзвоника співпало з 40-річним ювілеєм закладу, тому святковий концерт пройшов по-особливому урочисто. Були запрошені педагоги-ветерани, що віддали школі майже все своє життя, працювали з дня заснування закладу. Виступали гості, батьки, вчителі, лунали пісні і щирі побажання. А потім срібною мелодією серед яскравих барв квітів продзвенів для малечі перший дзвоник.

Ювілейним цей рік став і для нас, шефів: виповнилось рівно 10 років з часу нашого знайомства та рішення взяти шефство над  навчальним закладом. З цього приводу виникло жагуче бажання в наступну поїздку направити саме тих, хто був у складі першої делегації. Щоб побачили та пораділи за ті  зміни на краще, які стались у наших підшефних. І ми були до цього причетні!

Слова щирої подяки нашим праці­вникам передали школярі і праці­вники школи. Ми  побажали дітям успіхів у навчанні, впевнено крокувати по дорозі знань та  наполегливо пізнавати незвідане, а їхнім наставникам – терпіння і наснаги, творчого горіння, плідних досягнень в їх нелегкій праці.

То ж в добру путь, малечо! Нехай і надалі всі ваші мрії збуваються!

Особлива подяка за сприяння у придбанні подарунків колективам НТЦ, УКБ, ЕРП (В.І. Гордій, П.К.Тимчук, О.К. Степанюк, С.П. Римар, Г.П. Петрів), ГТЦ (Л.М. Шиндер, О.І. Пахомов, В.С. Кособуцький, Ю.М. Артенюк, О.М. Соболевський, подружжя В.С. і О.Л. Кушнеруків, С.О. і Н.М. Куранових та В.І. і В.О. Турицьких), ВТС (Г.В. Сотнікова), апарату управління та профкому. Загалом ними були пожертвувані кошти у сумі 2713 гривень.

Ріта Грицаєнко,

член КРДіШР профкому ХАЕС