Жiночнiсть – змалечку

Традиційно, адміністрація Хмельницької АЕС значну увагу приділяє здоровому способу життя її працівників. Не залишається поза увагою і розвиток спорту у місті-супутнику. Спортивний комплекс «Енергетик» Хмельницької АЕС є центром спортивного життя Нетішина. Гості міста відзначають унікальність міста атомників: тут на одній вулиці знаходяться спортивні споруди – басейн, стадіон, зали та майданчики для ігрових видів спорту. А це запорука фізичного здоров’я та спортивного майбутнього неті­шинців. При ППО Хмельницької АЕС діє комплексна ДЮСШ, вихованці якої демонструють досягн­ення найвищого рівня на рес­публіканських та між­народ­них аренах. Спорткомплекс «Енергетик» – місце фізкультурного дозвілля атомників.

Два роки тому у Нетішині відродилась секція художньої гімнастики, як результат відкриття відповідного від­ділення рівненським спортивним клубом «Золота осінь». Наймолодшим вихованкам тренера Дарії Олександрівни Орловської нема й чотирьох, а загалом секцію відвідують близько 100 дівчаток різного віку. Результати регулярних тренувань гімнастки демонструють на змаганнях у Рівному, Хмельницькому, Луцьку, Ка­м’ян­ці-Подільському, Києві та Львові. А 25-26 лютого нетішинська команда приймала у спортивному комплексі «Енергетик» гімнасток з інших міст України.

На базі  СК «Енергетик» вдруге поспіль проведено відкритий турнір м. Нетішин з художньої гімнастики. Майстерність демонстрували понад 300 гімнасток із Києва, Львова, Луцька, Хмельницького та Рівного, а також філій спортивного клубу «Золота осінь». За словами директора СК «Золота осінь» Марини Болби, про рівень органі­зованих змагань свідчить склад їх учасників, а це команди Львів-1 та Львів-2, що неодноразово підіймалися на п’єдестал пошани на чемпіонатах України. До Нетішина приїхали і вихованки КДЮСШ «Восход» з м. Київ, - клубу  чемпіонки України Олени Дяченко.

Нагороди турніру розіграні у індивідуальних та групових вправах. Серед нетішинських гімнасток відзначилась команда 2010 року народження, що здобула перше місце у групових вправах без предмета. Найкращі результати у своїх вікових категоріях показали Єсенія Іщук (2013 р.н.), Софія Сторожук (2012 р.н.), Аліса Тараторкіна (2011 р.н.), Міла Зон та Анна Туйбова (2010 р.н.), а також Вікторія Михайлова (2004 р.н.).

Свято спорту та краси не залишило байдужим присутніх у залі. Поціновувачі художньої гімнастики отримали унікальну можливість спостерігати за виступами кандидатів у майстри спорту, що є резервом збірної України. А найменші учасники цього дійства найбільше раділи заготовленому організаторами сюрпризу – дощу із повітряних кульок.

 Юлія Тараторкіна