Журналiсти не статисти

 Аби більш-менш адекватно написати про успіхи чи поразки спортсменів на різних змаганнях, журналіст має знати хоча би правила гри, розу­міти складність вправи, розбиратись у рекордах, секундах, екіпіруванні тощо.

Нетішинська міська організація Національної спілки журналістів залучає своїх представників до різноманітних заходів не лише у якості глядача. Приміром, цього року група­ працівників ЗМІ взяла участь у традиційній XVII спартакіаді журна­лістів Рівненської області. Запрошуючи нас, організатори не сподівались, що нетішинці створять таку потужну конкуренцію на майданчиках. Друге загальнокомандне місце – свідчення, що наші журналісти не ликом шиті. Судіть самі: наша «збір­на» святкувала перемоги у змаганнях з гирьового спорту у ваговій категорії понад 90 кг (Віктор Гусаров), дартсі (Петро Войтович), шашках (Олександр Шустерук). Ми стали другими у перетягуванні линви та П.Войтович лише у фіналі поступився місцевому майстру настільного тені­су. А ще ми вибороли бронзові нагороди у гирьовому­ і арм­спорті. Десять спіль­них нагород - свідчення що ми боролись за перемогу як леви. Лише від­сут­ність у колективі жінок не дозволила нам здобути загальну перемогу. Нас випередили сусіди з Острога – команда молода, завзята, дужа.

Насправді ми відправлялись у Хрінники, що в Демидівському районі Рівненщини, не стільки за перемогами, а щоб поспілкуватись з колегами, звірити наші потенціали, відпочити.

Олександр Шустерук та Віктор Войковський приклали чимало зусиль, аби на вечерю нам дісталась навариста рибна юшка. Чаклував біля вогнища невтомний Петро­ Войтович. І на вогник до нас навідувались автор багатьох світлин книги про Хмельницьку атомну Анатолій Похилюк, переможець бардівського конкурсу ім.В.Висоцького «Я куплет допою» Павло Могола. Нам було про що згадати і розповісти один одному. Гітара співала мало не до світанку.

Товариські стосунки із спілчанами Рівненщини нас об’єднують давно. В колективі «Перспективи» працює член НСЖУ саме цього осередку Олександр Шустерук. Разом з колегами ми організовували рекорди на найбільший герб в Україні з монет, на найбільшу за площею газету, найдовший автограф тощо.

Наше кредо – поділись з колегою інформацією і вона повернеться сторицею.

 Віктор Гусаров