Зимовий  максимум витримали

Завершення зими, принаймні календарної, чітко показало наскільки готовими були ми до неї, як витримали снігопади й морози виробничі споруди, об’єкти соцкультпобуту, дороги тощо. Усі необхідні заходи для успішного проходження зимового максимуму на ввірених об’єктах персонал РБУ ЕРП виконав у повному обсязі, отож особливих неприємних сюрпризів, за словами керівника управління В.І.Кандабаєва, не було.

Дорога №1, що веде до ХАЕС, великих проблем не зазнала і клопоти з ремонтом будуть незначні. У березні очікують поставки бітуму і вже у квітні виявлені вибоїни будуть ліквідовані. Покрівлі виявилися більш вразливими до щедрих снігопадів і перепаду температур. На приміщенні архіву, що на території АЕС, довелося вже взимку рятувати ситуацію. Благо, що ремонтники завчасно закупили мастику, з якою можна працювати за низьких температур. Отож, проблемі не дали розвинутися. На інших об’єктах, де виникали незначні протікання, з’ясувалося, що їх причиною стала засмічена зливна каналізація на дахах. Після очищення все стало на свої місця. Отож власникам будівель Володимир Іванович радить бодай двічі на рік очищати дахи від нагромадження опалого листя та іншого сміття, а також великої кількості снігу в зимовий період. До слова, повну картину того, якими вийшли із зими ввірені об’єкти, матимемо після повного весняного обстеження.

У 2016 році, як стверджує співрозмовник, колектив РБУ ЕРП впорався зі всіма покладеними на нього завданнями. Нині ж усі зусилля будуть спрямовані на успішне проведення обох планово-попереджувальних ремонтів. Особливо насиченим і напруженим буде ППР на першому енергоблоці, в ході якого належить виконати значний  обсяг робіт, передбачених програмою заходів з продовження його строків експлуатації у понадпроектний період. Виконуватиме персонал РБУ і всі інші, звичайні для кожного ППР роботи у гермозоні з ремонту підлоги, стін, антикорозійного покриття обладнання. І як завжди готуватимуть робочі місця ремонтників, встановлюючи необхідне риштування. Як правило, в ході ППР встановлюють і демонтують до 6000 м2 риштування, у зв’язку з додатковими заходами за програмою ПСЕ ця площа збільшиться ще на 2000 м2.

- Чи достатньо у вас матеріалів, необхідних для якісного проведення ремонтних робіт?

- Наразі забезпечені ними нормально, дещо залишилося з минулого року і зараз їх використовуємо. Тісно співпрацюємо з УВТК і, думаю, серйозних зривів з постачанням матеріалів не буде.

- З ППР зрозуміло, на чому зосереджуватиме колектив свої зусилля у міжремонтний період?

- Будемо виконувати заходи, включені до план-графіків по будівлях і спорудах та антикорозійному покриттю. Колектив налаштований на те, щоб успішно підготуватися до наступної зими, неухильно дотримуватися в своїй роботі вимог з охорони праці, культури безпеки, якості.

Ольга Сокол

Фото Олександра Шустерука