Змагались, визначали плани

Щорічно Організація молоді Атомпрофспілки (далі – ОМА) збирає активістів для обговорення поточних питань, визначення перспективи, підбиття підсумків тощо. Відповідно з рішенням Центральної ради ОМА цьогоріч право проводити форум ОМА отримало місто Славутич.

Форум  був особливим, адже це останнє велике зібрання перед проведенням звітів і виборів, що відбудуться на початку 2017 року. 13 жовтня, день відкриття, був насичений. Зокрема була організована екскурсія у музей міста Славутич, під час якої ми  мали змогу дізнатись про історію міста та знаних людей краю.  Не зважаючи на події 26 квітня 1986 року та наслідки Чорнобильської трагедії, музейники сповнені оптимізму  щодо розвитку атомної енергетики України, її майбутнього.

Після екскурсії активісти відвідали ЧАЕС, мали зустріч з її керівництвом. Цікаво було поспостерігати за діями будівельників захисного конфайменту, яким у листопаді планується закрити пошко­- джений четвертий енерго­блок ЧАЕС. Завершальним етапом екскурсій стало відвідування колишнього міста Прип’яті. Ще одна частина форумчан мала змогу відвідати навчальний семінар на тему: «Заможна родина – заможна громада. Що я маю? Що я хочу? Що я зможу?». Навчання проводили «ветерани» ОМА Андрій Кисельов та Олексій Волотковський.

Другий день форуму присвятили навчанню на тему: «Стратегія і тактика інформаційної війни». Юрій Буздуган та Олена Скоморощенко висвітлили чимало нових сторін у цій проблематиці. Змістовною і жвавою була робота в групах. Форумчани визначили напрямки для розробки та реалізації «Стратегії розвитку ОМА на наступні п’ять років (2017-2022)». Свято Покрови завершили  церемонією покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам АТО.

Третій день був присвячений гумору. Саме у суботу  проведено конкурс КВН, участь в якому взяли 4 команди: «Ді Капріо» (СхГЗК), «Местные» (ЧАЕС), «Ремонту не подлежит» (ЮУАЕС) та «Герц» (ХАЕС). Не дивлячись на те, що команд було небагато, вони створили атмосферу гумору та справжнього свята для жителів і гостей міста. Переможцем конкурсу стала команда з Южноукраїнська «Ремонту не подлежит». Місцева команда піднялась на другу сходинку конкурсної боротьби. В призери пробились гумористи  Східногірничого збагачувального комбінату -«Ді Капріо».

Під час форуму відбулось засідання Центральної ради ОМА. Особливу увагу було приділено питанням виконання «Стратегії розвитку ОМА на 2012-2017 роки».

Не дивлячись на несприятливі погодні умови, форум ОМА пройшов у  теплій та дружній обстановці, ще раз підтвердив, що у молоді компанії є майбутнє і це майбутнє пов’язане із атомною енергетикою.

Леонід Волков