Знавцi Нетiшина вiдзначенi УкрЯТ

25 березня в Нетішинському міському краєзнавчому музеї відбулось нагородження переможців та учасників вікторини-конкурсу, присвяченої черговій річниці першої писемної згадки про Нетішин. Він був оголошений у кінці січня й мав на меті привернути увагу до локальної історії. Не секрет, що дуже часто ми чудово орієнтуємося в історії України,  навіть  у всесвітній історії, а основних віх чи персоналій з історії рідного населеного пункту не знаємо. Питання вікторини стосувались історії Нетішина від найдавніших часів до сучасності.

Співорганізаторами конкурсу виступили Українське ядерне товариство та управління осві­ти виконавчого комітету Нетішинської міської ради. На церемонії нагородження з вітальними словами до присутніх звернулися заступник генерального директора ВП ХАЕС Віктор Демидюк, методист управління освіти Олена Петрук і заступник директора музею з наукової роботи Тарас Вихованець.

Гран-прі конкурсу здобула учениця 9-А класу ЗОШ №4 Жанна Бєлаш, на першому місці - учениця 10-А класу ЗОШ №4 Дарина Слободян, другу сходинку посіла  учениця 10-А класу Нетішинської ЗОШ №4 Вікторія Лисюк,  а  3 місце розділили учениця 9-А класу ЗОШ №4 Ірина Гаврилюк,  учениця 10-А класу Нетішинської ЗОШ №4 Ольга Душнюк, та учень 9-А класу ЗОШ №4 Артур Чечун.

Знання історії нам необхідні для усвідомлення свого місця в суспільстві. З цим погодились всі учасники зустрічі, як і з необхідністю  проведення подібних конкурсів.

Фото Віктора Гусарова