Знову кличе великий гандбол

Фінальний тур чемпіонату України з гандболу серед команд вищої ліги проходитиме з 20 по                 22 травня у спорткомплексі «Енергетик». Наша гандбольн­а дружина прийматиме команди «Портовик» (м. Южне), БВУФК (м. Бровари), КСЛІ ЦСКА (м. Київ), Вінницький «Олім­пік» та Тернопільський ТНЕУ. За підсумками 4 попередніх турів «Енергетик-НАЕК» займає другу сходинку і поступається двома очками южненцям. Відтак ще є можливість здобути медалі найвищого ґатунку, аби вистачи­ло сили волі та майстерності у за­ключних іграх.

Сьогоднішню позицію завойовано у запеклій боротьбі. У першому турі, що стартував наприкінці 2015 року в Броварах, «Енергетик–НАЕК» програв тернополянам – 25:32, «Портовику» – 24:41 та БВУФК –    26: 31 і виграв у КСЛІ ЦСКА – 32:29. У другому турі ситуація змінилась кардинально. У Томашп­олі (Вінницька область) нетішинці обі­грали тернополян та «Олімпік». Далі, в Києві жоден суперник не зміг протистояти впевненій атакуючій грі «Енергетика». Здобуто перемоги над КСЛІ ЦСКА (33:18), «Портовиком» (35:26) і БВУФК (31:25). В четвертому турі у Тернополі перемоги над місцевою командою (50:45) та «Олімпіком» (48:28) вивели нашу дружину на друге місце у турнірній таблиці. Вирішальний тур не тільки дасть відповідь на питання «хто є хто», але й сприятиме популяризації гандболу в місті.

Команда «Енергетик–НАЕК» має стабільний склад гравців, серед яких майстри спорту Олександр Яроцький, Юрій Каверін, Сергій Румянцев, Михайло Крівчинов, кандидати в майстри спорту Михайло Вовчок, Тарас Супрун, Сергій Касимов, Андрій Громовський, Олександр Гнатюк, Сергій Майківський, Артем Хохлов, Максим Єськов, Роман Гура, Кирило Чехралов, Андрій Матюк, брати Олександр та Микола Медіцкіси, Олег Поліщук, Микола Романюк.  Під керівництвом тренера Олега Галустовича Каспарова команда 13 разів вигравала чемпіонат Хмельницької області. Гарно виступили наші гандболі­сти на IV студенських іграх 2005 року у Одесі.

Велику селекційну роботу проводить тренер з молоддю, аби виявити майбутніх зірок. При КДЮСШ організовано групу з юнаків 2003-2005 років народження, які вже взяли участь у міжобласних змаганнях у містах Рівне, Хотин, Красилів, Хмельницький та гарно проявили себе у ряді матчів. Вже сьогодні виді­ляються Олег Кушта, Роман Гаврилюк, Максим Мовчанюк, Денис Крутенчук, Максим Хмуровський, Сергій Яцюк, Стас Степаненко, Вадим Калюжний.

Назустріч потребам команди вчасно приходять засновники колективу – профспілкові лідери компанії та Хмельницької АЕС О.Лич та М.Гук, представники управління молоді і спорту Хмельницької ОДА (начальник С.Заєць). Сприяють в організаційних питаннях щодо проведення змагань, тренувального процесу керівники СК «Енергетик» С.Балаян та В.Карпюк, директор КДЮСШ В.Кравчук.

20 травня о 14 годині, 21 травня о 10.00 та 22 травня о 9.00 запрошуємо на перегляд ігор за участю команди «Енергетик–НАЕК». Після останньої гри чемпіонату відбудеться нагородження. Сподіваємось, ми будемо вітати саме вихованців Олега Каспарова.

 Петро Шелепало