«Золотий клинок» в Нетішині

Юні фехтувальники зі всієї України змагалися наприкінці збіглого тижня в місті-супутнику Хмельницької АЕС. У Всеукраїнських змаганнях з фехтування на шаблях брали участь спортсмени трьох вікових категорій. У дитячому турнірі «Золотий клинок» визначили найкращих у особистому та командних протиборствах.

Зокрема, серед юнаків у віковій категорії 2005-2006 років народження, вихованець нетішинської комп­лекс­ної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ) Дмитро Колобаєв посів друге місце, поступившись киянину Андрію Сластіну. Наймолодші нетішинці Богдан Мироченець та Єгор Жебель посіли друге та третє місця у своїй віковій категорії.

Золоту нагороду віднесли до свого активу одеські фехтувальники.

Порадували місцевих вболівальників і дівчата. Катерина Савчук стала переможницею, а Софія Коваленко посіла друге місце у віковій категорії 2003-2004 років народження. Бронзову нагороду серед наймолодших отримала і фехтувальниця з міста атомників Олександра Скочеляс. Першу сходинку у даній віковій категорії посіла миколаївська спортсменка.

У командному протибор­стві серед юнаків найсильнішими стали шаблісти із м. Києва, а дівчачі бої виграла нетішинська команда фехтувальниць.

«Можна з впевненістю сказати, що підростає нова зміна юних фехтувальників, які продовжуватимуть справу вже знаних спортсменів міста енергетиків»,- підбив підсумок  турніру наставник юних шаблістів заслужений тренер України Віталій Цисарук.

Фехтувальники міста-супутника Хмельницької АЕС входять до складу національної збірної, беруть участь у європейських та світових турнірах, прославляючи Україну і своє рідне місто.

Власна інформація

Фото Олени Веселової