Звітували молоді митці

У рамках обласного огляду-конкурсу у Нетішині відбувся концерт художньої самодіяльності та виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

У концертній програмі взяли участь понад 200 вихованців, які продемонстрували блискуче виконання у вокальному, інструментальному, хореографічному, фольклорному та літературно-мистецькому жанрах.

З гідністю місто представив зразковий ансамбль бального танцю «Шарм» з хореографічними постановками «Папуаси», «Мотив весни» (керівник Лариса Грищук).

Не залишило байдужим виконання «Пісні про пісню» дівочого хору; пісень«Аве, Марія!» та «Перепілонька» зразковим театром пісні «Криниченька» (керівник Валентина Темна). Гарними були виступи солістів - вокалістів зразкового вокального ансамблю «Вернісаж» Анастасії Завадської - «Oнd MacDonald's Farm», Анастасії Лисухи - «Годі говорити про того, кого нема», Дарини Бродської - «Все марно», Марійки Головачук - «І will always love you» (керівник Ольга Дьячина).

Родзинкою концерту стала вистава театру тіней «Капронові банти» у виконанні соліста Іллі Ломаки, учасника ВІА «Just play» та зразкового ансамблю бального танцю «Шарм» (керівники Олександр Дмітрієв, Лариса Грищук).

Порадував виступом «Ой, дай Боже, вечір добрий!» дитячий фольклорний колектив (кері­вник Валентина Темна).

По завершенню концерту до учасників та глядачів зі словами вдячності звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-техні­чної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, який подякував за високий рівень організації проведення заходу, гідні виступи виконавців.

У виставці декоративно-ужиткового та образо­творчого мистецтва, яка відбувалась у рамках огляду-конкурсу, взяли участь учні загальноосвітніх навчальних закладів №1,2,4, НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей», вихованці позашкільних навчальних закладів - Будинок дитячої творчості, клуб «Юний технік».

Було представлено понад 100 робіт у всіх техні­ках. Слід відзначити роботи з живопису, графіки, художньої вишивки, солоного тіста, паперопластики. Вихованцями проведено 3 майстер-класи з таких технік, як в'язання гачком, живопис, графіка, художня вишивка, паперо­пластика. Кожен учасник продемонстрував послідовність виготовлення власного виробу та ознайомив присутніх із роботою гуртка.

Атмосфера огляду-конкурсу була теплою та привітною. Захід став свідченням копіткої роботи та уваги до творчого розвитку особистості з боку керівництва та педагогів міста.