Вирішувати спільно, на користь громаді

Головний інженер Хмельницької АЕС Віктор Петрович Макєєв крім виробничих питань чимало уваги приділяє громадській роботі, як депутат міськради і голова депутатської групи «За рідне місто». Сьогодні він звітує про важливі здобутки, яких вдалось досягти за останній час.

- Мушу визнати, що нетішинці останніми роками спостерігали неприємну картину відсутності злагодженої роботи у депутатському корпусі міста, що позначилось на функціонуванні важливих для його життєдіяльності служб. Дійшло до того, що взимку вулицями міста не можна було без пригод дістатись на роботу. Саме такий стан речей спонукав небайдужих депутатів міської ради до об’єднання, яке отримало назву «За рідне місто». Головна мета його створення – не політичні амбіції, а зрушення з місця  тих проблем, які стали для громади каменем спотикання. Нас підтримав голова облдержадміністрації Василь Ядуха і фактично спрямував роботу в певних, важливих для сьогодення напрямках. Зокрема за безпосередній участі очільника Хмельниччини, голови Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталія Олуйка, першого заступника міського голови Павла Скакуна, вирішено питання виділення 99,8 гектара землі для індивідуальної забудови. Це питання з великою бородою, але ми його розрулили і отримали позитивний результат. Нині проводяться зміни у кадастровий план міста, вирішуються інші питання. Зокрема належить визначити фінансову складову, вирішити питання прокладення тепло- і електромереж, септиків тощо.

Серед значимих питань, вирішених депутатською групою «За рідне місто» спільно з губернатором та за участі В.Олуйка, - зниження тарифу на електроенергію для мешканців старої частини міста. Це нелогічно, коли оплату за електроенергію у одній адміністративній одиниці однакові споживачі здійснюють за різними тарифами. Відтепер тариф  за кіловат-годину становитиме 21 копійку замість 95. Юридична частина питання вже вирішена.

Стосовно строї частини міста, то з подачі нашої групи і за підтримки В.Ядухи цьогоріч введено в дію першу чергу водогону. Голова облдержадміністрації пообіцяв, що на наступний рік буде закладено в обласному бюджеті гроші на другу нитку водогону.

На перспективу поставлено також питання про зведення у Неті­шині справжнього льодового па­лацу. Ми маємо всі підстави претендувати на таку споруду, адже в місті активно розвивається хокей, багато хто небезпідставно мріє про відкриття секції фігурного катання.

Керівництво Хмельницької АЕС, депутати і міська влада і надалі обговорюватимуть з мешканцями міста  питання, важливі для громади, аби знаходити точки дотику і вирішува­ти непрості завдання, які ставить час.

Записав Віктор Гусаров