А хокей у Нетішині таки живий!

Відбувся фінал відкритого чемпіонату Волинської області на Кубок Гербор - БРВ, в якому за третє призове місце змагались хокеїсти Нетішина.

Володимир-волинська і неті­шин­ська льодові дружини вийшли на матч максимально відмобілізовані. Хокеїсти "Нетішина" прагнули зберегти за собою статус бронзових призерів відкритого чемпіонату Волинської області, який вибороли минулоріч, а колектив ХК "Володимир" вперше отримав можливість зійти на п'єдестал пошани.  Як і очікувалось, з перших хвилин протистояння розгорнулась вперта боротьба за перемогу. Команди обмінювалися гострими атаками. А відкрити рахунок аж на 13-й хвилині вдалось володимир-волинцям - Ігор Коцюк першим кидком влучив у плече голкіпера, а повторним добив шайбу у сітку воріт.

Нетішинці відігрались досить швидко - Віталій Педько використав зручну передачу від Андрія Шпаковича. Одразу після пропущеного голу ХК "Володимир" також перейшов на гру у дві п'ятірки. Це принесло свій успіх - на передостанній хвилині першого періоду Артур Груй відправив другу шайбу до воріт Андрія Артюшкіна.

За рівної гри у другому періоді ХК "Володимир" зумів наростити свою матеріальну перевагу. Як і в стартовому періоді, шайби у ворота нетішинців потрапили на 13-й хвилині від початку періоду (перша) і за півтори хвилини до його завершення (друга).

Маючи суттєву перевагу в рахунку (4:1), тренер володимир-волинської команди Андрій Аляєв знову вирішив залучити до гри третій квінтет команди. А нетішинська дружина вийшла на заключну третину гри зовсім не з опущеними руками, а рішучим прагненням змінити хід гри. Діючі бронзові призери захопили ініціативу та влаштували штурм воріт Віктора Герасимчука. І оборона "Володимира" дала тріщину. Спочатку Андрію Шпаковичу вистачило 10-ти секунд, щоб реалізувати чисельну більшість своєї команди. А незабаром протягом хвилини Дмитро Васільєв та Віталій Педько встановлюють рівновагу в рахунку - 4:4.

Гра загострилась до межі. "Володимир" знову використовує тільки найкращих гравців, але перехопити ініціативу не вдається - Геннадій Горохов, Андрій Шпакович та Геннадій Вагнер втрачають реальні шанси для взяття воріт. В одній з контратак володимир-волинці відправляють каучуковий диск в сітку воріт суперника. Але в цей час у воротах замість воротаря нетішинців перебував нападник володимирців, що заборонено правилами. Тож цілком справедливо гол не був зарахований.
Здавалось, розв'язка наступила за три хвилини до завершення третього періоду - Андрій Шпакович закидає п'яту шайбу до воріт Герасимчука. Але "Володимир" зумів зібратися на останні хвилини і за 25 секунд до фінальної сирени Сергій Венгер зрівнює рахунок.Знову 5:5 між цими командами. І знову серія штрафних кидків. Розтягнулась вона на 5 міні-серій. По два рази реалізували свої спроби захисник ХК "Володимир" Василь Трофимчук та нетішинець Віталій Педько. А вирішальний результативний буліт вдався Геннадію Вагнеру.  Знову бронза.
За матеріалами   хокейного клубу «Луцьк»