РОЗДІЛИЛИ РАДІСТЬ ІЗ СУСІДАМИ

Минулої неділі жителі Нетішина та інших міст Хмельниччини стали свідками цікавої події, яка відбулася у древньому Острозі з нагоди Дня міста. Тут на центральній площі було представлено найбільшу газету у нашій державі, основу якої склали майже всі періодичні видання, які видаються на Рівненщині. З низкою видань Рівненщини активно співпрацює відділ роботи з громадськістю та ЗМІ Хмельницької АЕС. Автору цих рядків було довірено провести процедуру реєстрації акції під егідою Національного проекту «Книга рекордів України». За підрахунками, розмір символічної газети, в якій було представлено 61 періодичне видання, склав 440 квадратних метрів. Для того, щоб відбулось встановлення рекорду, організаторам акції  знадобилось майже три години для монтажу представлених газет. Роботи ускладнювали погодні умови, зокрема, поривчастий вітер, а згодом і дощ. Редактору Острозької газети «Замкова гора» Івану Глушману довелось подбати про підручні засоби, щоб стихія не перешкодила встановленню унікального рекорду.

Серед періодичних видань Рівненщини була представлена газета Рівненської АЕС «Енергія». Гості святкування Дня Острога мали змогу оглянути сторінки цього часопису, які були складені у двадцятиметровий сувій. Тут представлено різні публікації про виробничі будні рівненських атомників. Принаймні у номері від 10 січня 2013 на першій сторінці є розповідь про проведення виїзної наради Держатомрегулювання, де головною темою стало обговорення виконання рішень постанови Колегії Держатомрегулювання України «Про результати виконання умов ліцензії на експлуатацію енергоблоків № 1,2 РАЕС у понадпроектний термін». У іншому номері можна прочитати про двох друзів – Юрія Дмитренка та Віктора Шпака, - які активно займаються підготовкою до впрова­дження нової версії програмного забезпечення системи обліку малозначущих подій.

Коли тривала підготовка до процедури реєстрації найбільшої у нашій державі газети, до органі­заторів акції підійшов  чоловік і попросив, щоб йому на пам'ять залишили всі номери газети «Енергія». Він не захотів представитись, але сказав, що раніше мешкав у Кузнецовську і знає таке місцеве періодичне видання.

У рамках святкування Дня Острога було передбачено низку цікавих культурно-мистецьких заходів, в яких були задіяні і жителі Нетішина. На показових виступах байкерів  майстерність водіння мотоцикла продемонстрували члени мотоклубу  «ENERGY», роботою якого опікується працівник ХАЕС Борис Шевчук. Приємні хвилини спілкування з музикою подарувала жителям та гостям древнього міста жителька Нетішина скрипаль Надія Подколзіна.

Справжнім видовищем стала військово-історична реконструкція подій Другої світової війни на березі річки Вілія. Ролі військових Третього Рейху, червоноармійців виконали жителі Нетішина, Славути, Шепетівки, Львова.

Про історію древнього міста можна було дізнатись під час відвідин місцевих музеїв, вхід до яких того дня був безкоштовним.

Святкова програма завершилась концертом зірок української естради та традиційним салютом.

Олександр Шустерук

 Фото автора та Івана Глушмана