Виконали наказ і повернулись без втрат

Після виконання завдання по охороні стратегічних  пунктів оборони зони АТО, у Нетішин повернулась група військових частини № 3043, яка опікується у повсякденному житті захистом Хмельницької АЕС. Це друге відрядження війсь­ково­службовців, що стоять на сторожі енергетичного велета Хмельниччини і які спроможні виконувати обов’язки із захисту  будь-яких об’єктів у найскладніших обставинах. Зустрічали бійців із гаслами «Героям слава!» близькі та рідні, городяни, що уболівають за стан справ у державі та на східних рубежах України, керівники станції на чолі з генеральним директором, міський голова та представники міськради.

Автобус підкотив до головної площі міста, коли тут зібралось понад тисячу чоловік, аби віддати шану захисникам, що з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Керівник невеличкого загону  Андрій Артюшкін доповів командиру частини полковнику Павлу Босому, що завдання виконано успішно, втрати і поранення відсутні, група у повному складі готова до продовження своїх прямих обов’язків.

Після привітання, зворушливої зустрічі із рідними, які чекали на своїх синів, батьків, чоловіків та братів, відбувся короткий мітинг. Зокрема, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко висловив сподівання, що це останнє відрядження військових станційної охорони і засобами дипломатії в зоні АТО встановиться мир та злагода. Заступник генерального директора з  фізичного захисту та режиму Анатолій Бойко завірив присутніх, що Хмельницьку АЕС охороняють професійні і мужні бійці, спроможні захистити важливий енергетичний об’єкт від несанкціонованого проникнення будь-яких сторонніх сил. Міський голова подякував за сумлінне виконання наказу командування, побажав кожному здоров’я і миру в родинах. Військовим був вручений коровай від громади міста. Городяни щиро вітали бійців із поверненням.

Зауважимо, що нетішинці, у тому числі праці­вники ХАЕС,  вносять у справу зміцнення держави власні кошти, піклуються про захисників, допомагають пораненим у АТО.

Зокрема лише станційники зібрали на лікування пораненого під час АТО жителя міста Нетішина Андрія Панасюка 22 з половиною  тисячі гривень.

За рахунок добровільних відрахувань із заробітної плати працівників Хмельницької АЕС, засобів первинної профспілкової організації ВП ХАЕС зібрано і перераховано понад 800 тисяч гривень благодійної допомоги, у тому числі  на технічне забезпечення Збройних Сил України понад  248 тисяч  гривень,  на медичне забезпечення військовослужбовців  майже 105 тисяч гривень. Колектив Хмельницької АЕС надає благодійну допомогу військовій частині протиповітряної оборони, яка знаходиться поблизу ВП ХАЕС.

Коли на захист стають всім миром, - перемога неодмінно буде за тими, хто бореться за справедливість.

Віктор Гусаров

Фото автора