«ВОЮВАТИ ДУЖЕ ВАЖКО, АЛЕ НАЙВАЖЧЕ – ЧЕКАТИ»

Збіглого вівторка Нетішин урочисто зустрів військовослужбовців в/ч 3043, які брали участь у антитерористичній операції на Донбасі.

Війна –  зло. Горе тим, хто її розпалює…  Ніхто не сподівався, що на 23 році Незалежності України її право на власний шлях розвитку доведеться відстоювати зі зброєю в руках. В числі інших на передовій у боротьбі з сепаратизмом, тероризмом і підступною агресією сусідньої держави нетішинці.

Звістка про те, що додому повертаються бійці військової частини з охорони Хмельницької АЕС, миттю облетіла місто енергетиків. Після роботи біля приміщення міської ради зібрались представники територіальної громади, рідні, близькі, знайомі бійців. Очікуванню не завадив  рясний дощ, який природа подарувала після тривалої спеки.

Надійшла інформація – хлопці вже в Нетішині. Через деяку мить на автошляху пригальмував автобус, з якого, шикуючись строєм, попрямували військові.

- Слава героям! – багатоголоссям прокотилося над площею.

До військовослужбовців рушив командир військової частини 3043 полковник Павло Босий, аби отримати рапорт підполковника Сергія­ Вергелеса про успішне виконання бойового завдання. Найцінніша фраза з рапорту, що повернулись усі в повному складі.

Павло Володимирович не приховував радості від зус­трічі з підлеглими, по-батьківськи обнявши кожного. Це хлопці з Нетішина, Острога, Славути.

Важко описати мить зустрічі. Це щирі посмішки та сльози, які не зміг змити навіть літній дощ. Коровай, букети, кольорові надувні кульки створили атмосферу неприхованої радості. В унісон сердець пролунала мелодія державного Гімну у виконанні муніципального духового ор­кестру.

Привітав з успішним поверненням наших військових заступник генерального директора з кадрів та соціального розвитку Хме­ль­ницької АЕС Віктор Демидюк. Командир частини Павло Босий наголосив: «Воювати дуже важко, але найважче – чекати».

З виконання бойового завдання повернулося десять військовослужбовців, справжніх професіоналів, якими пишається військовий підрозділ. Найважливіше, що їх відсутність не позначилась на рівні охорони об’єктів Хмельницької АЕС. До Нетішина мають прибути ще три військовослужбовці, які виконують важливе бойо­ве завдання. Один з них нещодавно нагоро­джений медаллю «За військову службу Україні».

Поки тривали хвилини зустрічі з військовими, підходжу до родини одного із військово­службовців.

- Ми прибули з Острога, - каже батько військового Віктора Рев’юка Микола Йосипович, який працює у комунальному підприємстві «Водоканал», - важко передати наші хвилювання, поки сина не було вдома. Тепер ми щасливі.

- А я нарешті татуся дочекався…- багатозначно мовив синочок Дмитрик.

У військових, які повернулись із зони проведення антитерористичної операції, розпочнуться звичайні військові будні. Кожен з них сподівається, що на нашій землі невдовзі запанує мир і спокій.

Олександр Шустерук

Фото  автора