Вправність рибалок засвідчили улови

Нещодавно славутські рибалки організували перше змагання зі спортивної риболовлі з човнів на хижу рибу. Воно відбулося на Голубих озерах біля села Стригани. На водойму вийшло 27 екіпажів, кожен у складі двох чоловік. Серед учасників змагань було три команди від «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

У Голубих озерах водиться різна риба, вистачає й хижої. Любителі ловлі на спінінг були налаштовані на хороші улови. Але, як мовиться, у будь-якій риболовлі завжди присутня фортуна. А вона посміхнулась не всім…

Славутчанин Сергій Самчук від початку змагань встиг зробити не один десяток закидань блешні, у рибалки навіть з’явилась зневіра у вдалому клюванні, але він, як мовиться, не опустив руки. Спроба за спробою… Аж раптом відчув різкий ривок риболовної снасті. Різке підсікання – вудлище зігнулось дугою. Через хвилину у його садочку тріпотілась щука. Як згодом виявилось, вона заважила 900 грамів. Дрібнішим виявився улов у  напарника по команді Мирослава Сокольникова. А в сумі екіпажу – 1 кілограм 150 грамів. Це засвідчено як другий результат даної спортивної риболовлі.

Своєрідний майстер-клас показав дует Олександра Олійника та Сергія Верещука. Вони зуміли з водойми витягти 1 кілограм 920 грамів риби.

Гості з Нетішина також були налаштовані на перемогу. Але до трійки лідерів з уловом 890 грамів вдалося підступитись лише Федору Бульку та Вячеславу Полійчуку. На 90 грамів меншим виявилось досягнення Володимира Завадського та Андрія Нагорного. Їм дісталось четверте місце.

Під час змагань на блешні та воблери часто клювала дрібна щука. Але за правилами змагань заліковою вона вважається розміром не менше 35 сантиметрів. Отож не один десяток рибин було свідомо повернуто у рідну стихію.

- Нам добре відомо про дія­льність «Клубу рибалок-амато­рів ВП ХАЕС», - розповідає член правління добровільного товариства «Рибалки-любителі Славутчини» Юрій Павельчук,- нещодавно ми на правах гостей вперше взяли участь у спортивній риболовлі, яку організували сусіди. Тепер ми сподіваємось на постійну співпрацю, бо досвід ніколи не буває зайвим. Крім цього, кожна риболовля є хорошим і змістовним відпочинком.

Добровільне товариство «Рибалки-любителі Славутчини» було зареєстроване дев’ять місяців тому. Його члени, яких нараховується 270 чоловік, вирішили не гаяти часу і взялися реалізовувати низку екологічних заходів. Спочатку за членські внески було закуплено малька коропа, білого амура, карася, яким зарибили річку Утку та Голубі озера. Щоб вберегти рибні багатства від несанкціонованого вилову, було вирішено налагодити щоденне чергування на місцевих водоймах. Цю ініціативу підтримали правоохоронні органи. Тепер вони вивчають досвід діяльності різних об`єднань рибалок Хмельниччини, зокрема, й Нетішина.

Олександр Шустерук

На знімку: відштовхнулись від берега і за справу; третє місце Федора Булька та Вячеслава Полійчука – також хороший результат.

Фото з архіву

добровільного товариства