Відновлена техніка військовим стане у пригоді

Працівники транспортного цеху підготували для відправлення військовим у зону АТО два бульдозери, які знаходяться на балансі Хмельницької АЕС. Ремонт та обслуговування техніки було довірено бульдозеристу Володимиру Зарі­цькому, котрий без малого двадцять  років трудиться у станційному підрозділі.

- Я постійно слідкую за подіями на Сході нашої держави, - розповідає Володимир Михайлович, - і усвідомлюю, з якими проблемами стикаються наші військовослужбовці. У зоні інтенсивних бойо­вих дій не останню роль у збереженні військових та техніки  відіграють  надійні інженерні споруди. Наші бульдозери стануть їм у пригоді.

До відновлення тракторів Володимир Зарі­цький поставився з великою відповідальністю, бо розуміє, що їх експлуатація буде проходити у складних бойових умовах. Він неодноразово проводив різні випробування двигунів та систем, спостерігав за можливостями техніки.

За словами заступника начальника транспортного цеху по роботі з персоналом Ігоря Дмитришина, це не перша допомога нашим військовослужбовцям. Торік для потреб українських військових транспортний цех Хмельницької АЕС передав сім одиниць техніки. Це КамАЗи, два  66-і ГАЗони та ГАЗ-53, два ПАЗи, два КраЗи, «Урал» та напівпричіп. Ця техніка була ретельно оглянута і перебрана спеціалістами. На початку нинішнього року також було відправлено ще три транспорт­ні засоби.

Враховуючи те, що Хмельницька АЕС є об’єктом особливої уваги стосовно фізичного захисту, працівники транспортного цеху протягнули руку допомоги й військовослужбовцям, які охороняють енергетичний об’єкт. Торік вони власними силами відновили два БТРи, які були передані для міс­це­вої військової частини. Грамотні про­фесійні навики під час відновлення військової техніки продемонстрували старший майстер Борис Іванов, слюсарі з ремонту автомобілів Михайло Войтко та Руслан Федоренко. Запасні деталі були закуплені за рахунок благодійних коштів, які зібрали працівники транспорт­ного цеху.

Згодом колектив транспортного цеху планує передати на потреби військових, які призвані з Нетішина, дизельгенератор. Така покупка також зроблена за принципом – з миру по нитці…

Олександр Шустерук

На знімку: бульдозерист Володимир Заріцький до відновлення техніки ставиться серйозно

Фото  автора