Дефiле для викладача дизайну

Колись курси крою та шиття були надзвичайно популярними. Але з’явились будинки мод, покращилась номенклатура одягу, стали доступними навіть так звані бренди від світових лідерів царини моди, і крій та шиття стали домашнім заняттям особливо обдарованих людей. Проте, прикрашання вишивкою, бісером, стрічками, іншими атрибутами не були забуті. Річ, виготовлена руками майстрині зберігає тепло, шарм, вона несе індивідуальність. Викладач дизайну одягу художньої школи м.Нетішин Наталія Миколаївна Кочуренкова в числі тих, хто прищеплює відчуття краси у дозованій, можна сказати строгій індивідуальності. Свідченням цього є персональна виставка майстрині, яка демонструє досягнення Наталії Миколаївни і її підопічних. Сукні, художня вишивка, навіть живопис у творчій палітрі обдарованого педагога. І на презентації персональної виставки про це говорили колеги, численні відвідувачі, вихованці. Зокрема юні модельєри  продемонстрували власні роботи, виконані під керівництвом наставниці, дефілюючи на умовному подіумі.

Наталія Миколаївна всотала жагу до художнього дизайну з дитинства, яке пройшло у Нетішині. У 1991 році закінчила місцеву ЗОШ №1,згодом навчалась у Грицівському вищому художньо-професійному училищі та отримала спеціальність «майстер художньої вишивки, організатор вишивального виробництва». У цьому закладі дають грунтовні знання з фаху, тут панує дух змагальності і пошуку досконалості. Майстриня не заспокоїлась на досягнутому і 1998 року вступила до Рівненського державного гуманітарного університету, зрештою захистила диплом за спеціальністю «вчитель початкових класів та практичний психолог у закладах освіти».

Перший прихід до викладацької роботи припав на 1996 - 1999 роки, коли вона  працювала в Нетішинській дитячій художній школі викладачем художньої вишивки. Майже сім років  працювала керівником гуртка «дизайн» у Нетішинському клубі «Юний технік». Останні три роки присвячені  Нетішинській міській художній школі. Її учні  були учасниками міжнародних, всеукраїнських, регіональних, міських конкурсів. Наталія Миколаївна  - активний учасник міських та обласних виставок. Обидві доньки майстрині навчаються у  міській художній школі і в майбутньому планують продовжити мережану мистецьку дорогу своєї мами. Це велике щастя мати послідовників. Побажаємо їм творчості і натхнення.

Віктор Гусаров