Діти знайомляться з підприємством, де працюють їхні батьки

Літо - найвеселіша пора року для дітей. Адже влітку довгі і цікаві канікули, які дарують нові види від­починку, цікаві розваги, нові зустрічі. Однією з таких нових зустрі­чей для дітей міста-супутника Хмельницької АЕС - Нетішина є знайомство з головним підприємством міста - Хмельницькою АЕС.

З метою розширення і поглиблення інформації про діяльність містоутворюючого підприємства в інформаційному центрі ХАЕС що­дня проводяться екскурсії для вихованців пришкільних літніх таборів міста. Тільки за два тижні червня більше трьохсот дітей ознайомилися з основними поняттями про джерела отримання енергії і атомною енергетикою, зокрема. Для багатьох - це перше знайомство з підприємством, де працюють їхні батьки.

Для наймолодших екскурсантів діє спеціально розроблена програма відвідування, під час якого діти дивляться мультфільми про атом і джерела енергії, а потім у формі діалогу проводиться екскурсія. Найактивніші екскурсанти отримують невеликі призи. Особливе захоплення викликає знайомство з діючим макетом промислового майданчика та реакторної установки Хмельницької АЕС. Сильні вра­ження і безліч питань під час екскурсії викликає у дітей активне піз­на­вальне ставлення до атомної енергетики.

За допомогою екскурсій діти отримують нові знання, первинне цілісне сприйняття азів атомної енергетики, знайомляться з цікавими експонатами, а ще змістовно проводять час в дружній компанії.

Власна інформація