Екскурсії, що зближують і допомагають у виборі професії

Студенти різних навчальних закладів часто відвідують Хмельницьку АЕС, аби скласти власну думку про роботу цього важливого народногосподарського підприємства краю. Днями на екскурсії побували канадські студенти Національного університету «Острозька академія», які навчаються за програмою обміну у сусідньо­му Острозі. Такі відвідини є постійними і корисними, адже підвищують довіру до атомної енергетики, додають їй іміджу серед населення.    

А перед цим  Хмельницьку АЕС вкотре відвідали студенти Рівненського Національного університету водного господарства та природокористування за спеціальністю «Теплоенергетика». 

В рамках екскурсії-практикуму майбутні теплоенергетики ознайомилися з обладнанням машинного відділення, блочної насосної станції, пуско-резервної котельні, ремонтно – механічного цеху та отримали кваліфіковані відповіді на всі питання. 

Побували студенти і в навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС на  повномасштабному тренажері блочного щита управління, маючи нагоду спостерігати за навчанням оперативного персоналу, зокрема, за їх діями під час змодельованої аварійної ситуації. Ознайомилися старшокурсники також з гідроспорудами атомної станції.

Вже багато років поспіль студенти НУВГП відвідують Хмельницьку АЕС, що значною мірою допомагає навчальному процесу в поєднанні теорії з практикою, - відзначають викладачі уні­верситету.

Працівники відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації постійно проводять екскурсійно-лекційну роботу для навчальних закладів, громадських організацій, підприємств. Екскурсії проводяться в інформаційний центр, на перший та другий енергоблоки, навчально-тренувальний центр, оглядовий майданчик ХАЕС.

Вже стало доброю традицією проведення виїзних семінарів для вчителів фізики, хімії та природничих дисциплін Хмельницької та Рівненської областей на майданчику ВП ХАЕС із залученням фахівців атомної станції за відповідними напрямками роботи. Існує також практика проведення екскурсій згідно з графіком для старшокласників - учнів загальноосвітніх закладів зони спостереження Хмельницької АЕС.

Всього з початку 2013 року відділом роботи з громадськістю та засобами масової інформації Хмельницької АЕС проведено 76 екскурсій, лекційно-екскурсійним обслуговуванням охоплено – 2104 відвідувачі. З них: 1659 учнів та студентів, 445  службовців.