Житло - за успіхи у спорті

Непересічна подія для нашого міста сталась на збіглому тижні: видатний спортсмен самбіст Іван Васильчук отримав ордер на житло з рук керівника управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені. Ірина зазначила, що подібний жест міської влади на прохання облспорткомітету засвідчує високий рівень розуміння фізичної культури і спорту для розвитку особистості в місті, дає підстави вважати, що і надалі в Нетішині зростатимуть спортсмени, якими пишатиметься український та світовий спорт.

Міський голова Олек­сандр Супрунюк зазначив, що на балансі міськради немає жодної спортивної споруди і саме завдячуючи Хмельницькій АЕС ця гілка громадського життя розвинута у місті якнайкраще.

Відповідальний секретар Хмельницького обласного відді­лення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області журналіст та ветеран спо­рту Віктор Флентін вручив подяку  та спортивну літературу за внесок у розвиток олімпійського руху тренеру  КДЮСШ  ППО Хмельницької АЕС з фехтування Віталію Цисаруку. Отримали подарунки представники НВК та ЗОШ №4 за гарні досягнення підопічних на різних змаганнях. Зазначимо, що на зустрічі були провідні тренери з різних видів спорту, прославлені спортсмени.

Велась розмова про шляхи утримання досягнутих висот, примноження слави нетішинського спорту.

Повертаючись до «винуватця» події Івана Васильчука, зауважимо, що його успіхи пов’язані з тренером Геннадієм Гороховим, який чверть віку готує міцних і вмілих самбістів. Чотири заслужені майстри спорту виросли під його крилом. Руслан Задворний, Юрій Пилипчук, Дмитро Бабійчук та Іван Васильчук є еталоном для юних самбістів. Іван нині сам тренер і знає, що ця стезя не легша за власні виступи.

В колекції медалей Івана найзначиміша – переможця Всесвітніх ігор єдиноборств, адже це своєрідна олімпійська відзнака для борців. Він чемпіон та призер світових і Європейських першостей, яким, здається, вже й не знає ліку. Проте ще попереду бачить багато цілей, адже вступив у золотий вік для виступів – тридцятиріччя. За 12 років відтоді, як виконав майстерський результат, багато води спливло. Звання заслуженого майстра спорту прийшло не так давно, але він підтверджує його успішними виступами на змаганнях найвищого рангу. Успіхів тобі, чемпіоне!

Віктор Гусаров

Фото автора