Захоплюючий свiт уяви дiтей з родин енергетикiв

Нетішинський міський Палац культури представив свої площі для презентації виставки робіт вихованців місцевої художньої школи «Мої батьки працюють на ХАЕС».

Розгорнуто кілька виставкових стендів, на яких художньо-графічні роботи,  малюнки олією, темперою та аквареллю. Це різнобарв’я  кольорів і широкий аспект творчих надбань утворює картину різносторонніх інтересів дітей, чиї батьки трудяться на атомній електростанції, звеличують її працею. Вихованці молодших класів художньої школи більше захоплені природою, зображенням домашніх тварин, тих чи інших місць рідного міста. Робота Єлизавети Білінчук дуже близька за тематикою до Нового року, адже навкруг ялинки зібрались хлопчики і дівчатка, аби зустріти зиму. На малюнку Ольги Гаман той самий сюжет, тільки прихід зими зустрічають звірятка. Крістіна Петровська намалювала місто майбутнього з дивовижними рослинами, транспортними засобами. А значно старша Влада Степанюк графічно зобразила небезпечного звіра Бадяку-Маняку. Юля Горпишин представила урочистий момент зустрічі Великодня. Натюрморт з баранцем гуашшю гарно зобразила Ірина Борцова. Зазначимо, що саме ця учениця Тараса Поліщука стала дипломантом конкурсу на кращий логотип НАЕК «Енергоатом». Вона з родини митців, адже мама Олена Балагуріна працює художником на Хмельницькій АЕС.

Андрій Тонкий трудиться на ХАЕС начальником зміни, Юрій Гучко зв’язківцем, Андрій та Оксана Данилюки обіймають інженерні посади, Світлана і Сергій Якубянц також з династії атомників, які сподіваються, що їх діти продовжать справу, займуть гідне місце в ряду енергетиків України. Творча уява, вміння дивитись на світ добрими очима необхідні для майбутніх атомників не менше, ніж знання формул і фізичних законів.

 Віктор Гусаров