Звучали дитячі голоси

У суботу, 25 січня, на Тетянин день – покровительки студентства, у ставролігійному студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету  «Острозька академія» урочисто і велично пройшов ІХ Всеукраїнський фестиваль колядок і щедрівок.

Фестиваль колядок та щедрівок проводиться з метою збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю та України, підвищення духовно-культурного рівня населення, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління та суспільства загалом; обміну досвідом роботи із залучення молодого покоління  до збереження народних традицій та обрядів.

Цього року у фестивалі брав участь колектив «Дитяча опера» Нетішинської школи мистецтв під керівництвом викладача – методиста Наталії Геннадіївни Горбової. 

Наші юні співаки виконали українські колядки: «Ой у Вифлеємі», «Я маленький пастушок», «В Вифлеємі новина»,  «Радість нам ся явила» «Радуйся, світ!». Чисто, радісно, піднесено лунали дитячі голоси!

Коли співала Дарія Демчук,  голос дівчини  летів під купол храму, до Бога, стояла абсолютна тиша, всі слухали, дивувались і насолоджувались чудовим голосом і колядкою.

Зачарованим розмаїттям божественного співу присутніх у храмі заполонили також: хор «Благовість» місцевої церкви преп. Федора Острозького, юні учасники Острозької дитячої музичної школи, зокрема, студія «Домісолька», учениця Ірина Мельничук, яка виконала «Щедрика» в обробці композитора Ігоря Берковича, зразковий дитячий ансамбль народної пісні «Співаночка», дует у складі Соломії Поліщук і Анастасії Майор, тріо «Україночка» у складі Анастасії Криницької, Вікторії Яцюк і Анастасії Дубінчук, соло Анастасії Ягодки, дитячі мистецькі клуби з Рівного «Самоцвіт» і «Мериді­ан», хоровий колектив Острозької академії, хор Свято-Покровської парафії з міста Березне, дитячий ансамбль «Здолбунівські дзвіночки», аматорський народний хоровий колектив із села Розваж, аматорський народний хор Будинку культури цементників із Здолбунова.

Ще не було такого фестивалю, щоб на ньому не читав свої поезії рідний нашій академічній церкві острозький поет Олесь Ундір. Цьогоріч він презентував нову духовну збірку «Різдвяні фрески».

Усі учасники ІХ Всеукраїнського фестивалю колядок і щедрівок отримали дипломи, набір духовної літератури і диски «Четвероєвангелія» – «Добра Звістка» для усіх народів.

Власна інформація