Звітувала  молодь  станції

Торік в Одесі на форумі Організації молоді відбулося засідання президії Атомпрофспілки, на якому прийняли рішення про проведення звітних конференцій в організаційних ланках молоді Атомпрофспілки. На Хмельницькій АЕС звітував голова організації молоді станції Леонід Волков, який  аналізував діяльність Організації молоді первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС за період з 16 грудня 2013 року по 28 січня 2015 року. Отже, до складу Організації молоді ППО ХАЕС входить двадцять одна організація молоді підрозділів, кожна з яких має свою раду за аналогією профспілкового цехового комітету ППО ХАЕС.

В рамках постійнодіючого керівного органу ОМ ППО ХАЕС – Ради – були сформовані такі напрямки діяльності, як організаційна та інформаційна  робота; робота з комісіями; робота із захисту соціально-економічних прав молоді; робота з виробничого навчання  та захисту трудових прав.

Організаційна та інформаційна робота складалась з документування діяльності ОМ ППО ХАЕС - ведення протоколів засідань, підготовки виписок преміювання, перевірки положень про проведення змагань, контролю виконання прийнятих рішень та дотримання органами ОМ ППО ХАЕС положень, регламентів та інших документів, які регулюють діяльність організації. За звітний період проведено 14 засідань Ради Організації молоді та 5 засідань президії Ради, в організаціях молоді під­розділів відбулись загальні збори організацій або конференції в залежності від чисельності членів організацій молоді підрозділів.

Леонід Волков особливий акцент зробив на діяльності групи із виробничого навчання та захисту трудових прав. Її члени взяли участь в організації та проведенні цехових конкурсів професійної майстерності. В жовтні 2014 року на базі Хмельницької АЕС проведено галузевий конкурс професійної майстерності ДП «НАЕК «Енергоатом», який складався з теоретичної і практичної частин. Учасники демонстрували знання у таких напрямках, як охорона праці, техніка безпеки, пожежна безпека, спеціальна професійна підготовка. Наступним етапом була демонстрація практичних навиків. Оці­нка професійної майстерності проводилась за такими спеціальностями, як електрозварювальник ручного зварювання, слюсар аварійно-відновлювальних робіт 4-го розряду, слюсар з ремонту автомобілів, інженер-дефектоскопіст, електромонтер з ремонту релейного захисту і автоматики, машиніст-обхідник турбінного відділення основної турбіни, електрослюсар з ремонту та обслуговування автоматики і засобів вимірювань електро­станцій, слюсар з ремонту насосного обладнання. Для демонстрації професійної майстерності учасників конкурсу були задіяні навчально-виробничі бази навчально-тренувального центру та інших підрозділів електростанції. Прекрасні результати показали молоді працівники ХАЕС.  Серед слюсарів з ремонту автомобілів перше місце виборов Сергій Тверітін. Найвищі результати у електрозварювальника  Віктора Апончука, інженера-дефектоскопіста Ярослава Пилипчука, машиніста-обхідника Олександра Ковальчука, слюсаря з ремонту насосного обладнання  Владислава Веремійчука.

«Срібні» місця у конкурсі професійної майстерності вибороли інші представники нашої електростанції - слюсар аварійно-відновлювальних робіт Артем Андрейцев, електромонтер з ремонту апаратури релейного захисту і автоматики Дмитро Прилуцький, електрослюсар з ремонту і обслуговування автоматики і засобів вимірювань електростанцій Віктор Кордан­.

Члени організації причетні і до організації конкурсів наукових доповідей.

У ході ознайомлення із роботою Організації молоді Леонід Волков торкнувся проблем, через які не вдалося реалізувати низку заходів, які були намічені комісіями з культурно-масової роботи, шефської роботи та туризму.

Під час звітної конференції виступив генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко, який окреслив здобутки і основні напрямки діяльності енергетичного підприємства.

Олександр Шустерук

Фото автора