ЗДИВУВАЛИ КАРОЛЬ І ПОТАПА

Після того, як юні вокалісти  Нетішина Настя Лисуха та Настя Завадська пройшли відбірковий тур для участі у телепроекті «Голос країни. Діти-2», земляки з нетерпінням чекали телетрансляції конкурсу. І ми їх побачили на  телеканалі «1+1» в якості  дуету «АН-2»...

Перед початком конкурсного виступу обидві Насті продемонстрували впевненість в собі та неабияке почуття гумору. Такий настрій продовжився й перед мікрофонами. Юні співачки представили кавервесію на пісню «Demon Kitty Rag». З перших секунд їх виступу стало зрозуміло, що дівчата зачепили, як мовиться, серця суддів. Першою відреагувала Тіна Кароль, повернувши крісло до сцени. Потап «у творчих муках» вагався, та все ж таки натиснув «кнопку прихильності». Позитивні емоції помітні були й на обличчі Наталії Могилевської.

І юні нетішинки почули на свою адресу компліменти суворих суддів. Перед  Настями постала дилема: кого ж обрати для себе наставником у подальших етапах телепроекту. Такої честі заслужив відомий репер Потап. Їх спілкування із суддями було жартівливим і невимушеним. У діалозі із Потапом дівчатка сказали: «Ви розмовляєте українською? Це добре! Слава Україні! Обравши нас, ви не впустили свій шанс!», - завірили дівчатка Потапа,  заспі­вавши ще й римований куплет у стилі реп.

У Насті Лисухи вже є досвід участі у попередньому  телепроекті «Голос країни. Діти». Вона тоді успішно пройшла відбір­ковий тур, але під час  виступу  із піснею «Зозуля» не змогла змусити позитивно відреагувати жодного із суддів у складі Світлани Лободи, Тіни Кароль та Олега Скрипки, хоча вони й не приховували, що виступ юної нетішинки їх зворушив.

Вдала участь у другому телепроекті для Насті Лисухи стала продовженням її переможного марафону у різних пісенних конкурсах. Принаймні гучні аплодисменти заслужила у Польщі та Литві, на сценах України.

Великий багаж перемог у конкурсах  в активі  Насті Завадської. Торік разом із Настею Лисухою у складі дуету «Ан-2» порадувала польських поціновувачів вокального співу. Днями надійшла пропозиція взяти участь у радіопрограмі радіостанції «Європа-Плюс».

Від популярності своїх вихованок – двох Настусь - у великому піднесенні керівник колективу зразкового вокального ансамблю «Вернісаж» Ольга Дячина.

- Більшість слухачів та телеглядачів і не здогадуються, скільки зусиль доводиться докласти юним вокалістам, щоб підніматися щаблинами визнання, - розповідає Ольга Сергіївна, - репетиції, заняття… А це, хочу наголосити, за рахунок вільного часу, який ще потрібно використати й для підготовки до шкільних уроків. Будь-які досягнення не повинні перешкоджати вимогам освітньої шкільної програми. Настя Лисуха та Настя Завадська можуть стати прикладом цілеспрямованості та впевненості. Відкрию маленьку таємницю. Перед виступом у Литві Н.Лисуха захворіла, та не здалася і вийшла на велику сцену. Під час виступу на «сліпому» прослуховуванні телепроекту «Голос країни. Діти-2» Настя також ще не оговталась від хвороби. Був на грані зриву участі їх дует «АН-2». Але  вихованка не здалася. Хіба у когось із свідків вдалого виступу двох Настусь могла підкрастись думка, що одна з вокалісток вийшла через «не можу»?

У розмові з Ольгою Дячиною почув гарні слова на адресу сімей, в яких виховуються юні співачки. За словами музичного керівника, батьки Насті Лисухи Ігор та Світлана все роблять для того, щоб, донька гармонійно розвивалась. Подібний настрій і в родині Завадських. Тато Володимир та мама Олена працюють в електроцеху Хмельницької АЕС. До речі, Володимир Петрович ще з дитинства займається риболовлею. Він активний член «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» і постійно бере участь у різних змаганнях. Його наполегливість приносить  неодноразові перемоги у різних видах спортивної риболовлі. Це засвідчують численні кубки та медалі, які прикрашають інтер’єр однієї з кімнат. Тепер прийшла черга розміщувати свої переможні «трофеї» і для Насті. Тато їй пообіцяв, що зробить спеціальну полицю.

Кажуть, кожен талант треба плекати, мов парость виноградної лози. Двом Настям поталанило, що вони перебувають під опікою досвідченого педагога Ольги Дячиної, яка, за словами колег по роботі у Будинку дитячої творчості, сіє у душах своїх вихованців зерна прекрасного і спонукає до любові до пісні, мистецтва. За свої досягнення в роботі Ольга Сергіївна відзначена Почесною грамотою освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Вокальний ансамбль «Вернісаж» у 2009 році отримав звання «Зразковий художній колектив». Варто відзначити, що її вихованки Юля Сидорук та Юля Бражук також освоїлись на великій сцені і присвячують життя мистецтву.

Успішна участь Насті Лисухи та Насті Завадської у телевізійному проекті вселяє впевненість у тому, що ази так званого шоу, яким випала нагода навчитись у відомих продюсерів, зокрема, і Потапа, принесе певну «родзинку» у творче зростання юних талантів. Принаймні у дуету «АН-2» чималий потенціал.

Під час зустрічі з нашими успішними землячками автор цих рядків поцікавився історією виникнення тепер уже відомої назви співочого дуету. Ольга Дячина відкрила секрет: свою лепту вніс її чоловік Олексій, який працює інженером  цеху теплової автоматики та вимірювань Хмельницької АЕС. Він запропонував взяти дві початкові букви від слова «Анастасія», а цифра «2» тут вказує на дует. Ця назва співзвучна з легендарним літаком, якого вважають великим «трудягою». Отож дівчатам доведеться ще не раз демонструвати свої працелюбство та наполегливість.

Днями стало відомо, що юна співачка Олліана Рижак з Дунаєвець також потрапила в команду Потапа. Тепер жителям Хмельниччини є за кого вболівати. Тут конкуренція, тут інтрига…

Олександр Шустерук