Краща  поетична  збірка  України 2014 року  у  нетішинки

Конкурсна комісія з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка підбила підсумки конкурсу на здобуття премії  2014 року.

Лауреатом премії імені Василя Симоненка в номінації «За кращу першу поетичну збірку» визнано Ольгу Прохорчук, яка презентувала поетичний доробок під назвою: «Привези мені сонце». Зазначимо, що у 2014 році нашу землячку прийняли до Національної спілки письменників України. «Благословіння» на літературну стезю їй давали знані митці краю  заслужений працівник культури Василь Кравчук та кандидат філологічних наук поет Анатолій Криловець.

В номінації «За кращий художній твір» за збірку поезій «Мовизна» та роман «Війна і ми»  відзначено іншого нашого земляка  з с. Соколець Дунаєвецького району на Хмельниччині Сергія Пантюка. Він автор книжок: «Таїнство причастя», «Тінь Аріяни», «Птах», численних публікацій у пресі. Лауреат Міжнародного конкурсу «Гранослов», Дипломант Всеукраїнського конкурсу молодих поетів «Лір».

Довідка

Премія встановлена Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Всеукраїнсько­го товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, популяризації його імені й творчості, для заохочення професійних і непрофе­сійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури­, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямован­их на побудову незалежної демократичної України­.

На знімку: О.Прохорчук на презентації книги в музеї м.Нетішина