Майстерність починається з віри в себе

Нещодавно слюсар з ремонту автомобілів Хмельницької АЕС Сергій Тверітін здобув пе­ре­могу у галузевому конкурсі професійної майстер­ності, який проходив під егідою НАЕК «Енер­го­атом» на технологічній базі нашої електростан- ції. Він виявився кращим  серед пред­ставників транспортних цехів діючих АЕС нашої держави.

Аби вийти в фінальну стадію цього змагання, йому довелось спочатку продемонструвати вмін­ня і навички у по­дібному конкурсі                у транспортному цеху Хмельницької АЕС.

У колективі автомобілістів Сергія Тверітіна знають як ціле­спрямо­ва­ного та здібного спеціа­ліста. Він постій­но доводить, що у роботі з технікою віковий ценз не завжди є визначальним. Насамперед її треба любити і пості­йно професійно вдосконалюватись. Тут аж ніяк не обійтись без хороших наставників та порадників. За словами Сергія, йому в цьому поталанило.

У професійному вдосконаленні Сергія є ще один вагомий чинник. Його рідний брат Вадим також належить до кваліфікованих спеціалістів і виконує низку відповідальних виробничих доручень, від виконання яких залежить безпека та експлуатація транспортних засобів. Брат брата завжди виручить не тільки слушною порадою, а й практичною допомогою. Від такого родинного тандему завжди  велика користь.

Показовим є те, що Сергій не зупиняється у самовдосконаленні. Здобувши вищу освіту одного напрямку, він «замахнувся» на другу, ставши студентом вишу у Хмельницькому. Не тільки техніка є пріоритетною у житті молодого спеціаліста. Він цікавиться історією та археологією. Принаймні у будь-якій компанії стає цікавим оповідачем, бо знань у різних сферах суспільних наук має вдосталь. Сергій пишається тим, що у колективі станційних автомобілістів не бракує цікавих і захоплених різними видами діяльності особистостей.

Олександр Шустерук