МОЛОДI У РЕМОНТАХ НЕ «ЗЕЛЕНI»

Нещодавно в цеху теплової автоматики та вимірювань проведено конкурс професійної майстерності серед електрослюсарів з ремонту і обслуговування автоматики та засобів вимірювань. Він проходив у двох площинах – теоретична та практична підготовки. Всю органі­заційну підготовку проведення конкурсу було довірено заступнику начальника цеху теплової автоматики та вимірювань з роботи з персоналом Петру Іщенку.

Під час проведення першого етапу конкурсу його учасники демонстрували рівень знань з охорони праці, пожежної безпеки, фахової спеціалізації. Після підбиття підсумків виявлення теоретичних знань екзаменаційна комісія дала завдання на спеціальному стенді знайти дефект у роботі системи.

За результатами двох етапів конкурсу серед електрослюсарів з ремонту і обслуговування автоматики та засобів вимірювань електростанцій перше місце посів Віктор Кордан, друге дісталось Івану Гапончуку, замкнув трійку лідерів Руслан Ромець.

- Проведення конкурсів професійної майстерності, - розповідає Петро Іщенко, - дає можливість виявляти здібних молодих працівників, яким згодом буде довірено роботу з більш складним обладнанням. Зараз наші переможці беруть активну участь у ремонтній кампанії. Зокрема, займаються технічним обслуговуванням і поточним ремонтом технологічних захистів та блокувань шаф, блоків уніфікованого комплексу технічних засобів, схем технологічних захистів, блокувань, автоматичного включення резерву, системи живлення і сигналізації. У ході планово-попереджувального ремонту на даний час роботи тривають на першому каналі безпеки. Технічне обслуговування та поточний ремонт вже завершені на другому та третьому каналах безпеки.

Після зарахування у штат праців­ників цеху теплової автоматики та вимірювань електрослюсарі Віктор Кордан, Іван Гапон­чук та Руслан Ромець вже брали участь у кількох попередніх ремонтних кампаніях. В їх життєвому багажі навчальні заклади Києва та Одеси. Молоді спеціалісти переконані, що жоден вуз не зможе дати таких практичних навичок, які можна здобути без­посер­едньо на виробництві під опікою­ більш досвідчених колег. Не випад­ково у цеху теплової автоматики та вимірювань практикується участь настав­ників у підготовці молодих спе­ціалістів. Велику практичну допомогу постійно надають майстри Олександр Ткачук, Григорій Анашкін, електрослюсарі шостого розряду Юрій Коржун, Леонід Карпов­.

Олександр Шустерук

На знімку: переможці конкурсу професійної майстерності