Молодь радиться і радіє

 28 – 30 жовтня у Одесі на базі національного політехнічного університету (ОНПУ) пройшов ХІ форум організації молоді Атомпрофспілки.

Програма форуму була дуже насиченою, адже головною метою його було висвітлення діяльності організації молоді Атомпрофспілки та Атомпрофспілки в цілому.

Право відкриття ХІ форуму було надано проректору ОНПУ Сергію Анатолійовичу Нестеренку. Із вітальним словом виступив голова Атом­профспілки Валерій Олексійович Матов. Він зазначив, що з відомих причин первинна профспілкова організація студентів Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості  ліквідована і висловив сподівання, що підготовка студентів для атомної енергетики України буде здійснюватись у ОНПУ.

Віце-президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Володимир Максимович Пишний зауважив, що нинішній молодіжний форум проводиться в ОНПУ в час, коли спеціальність «Атомна енергетика» в стінах вузу відзначає 50-річний ювілей. В.М.Пишний акцентував увагу студентів саме на тому, що за атомною енергетикою майбутнє. Нині частка виробітку електроенергії атомними енергоблоками України перевищує 60 відсотків. Віце-президент доповів про бізнес-план співпраці з ОНПУ, який дасть можливість залучати більше інвестицій у розвиток спеціальності «Атомна енергетика» в цьому вузі.

Про структуру та діяльність Атомпрофспілки присутнім на форумі студентам та викладачам ОНПУ розповів заступник голови Атомпрофспілки Павло Прудніков, а про роботу ОМ Атом­профспілки – голова організації молоді Атом­профспілки Павло Олещук. В якості прикладу було продемонстровано фільм про діяль­ність ОМ ППО ЗАЕС.

Другий день форуму був не менш насиченим, адже згідно з програмою  відбулись товариські зустрічі з баскетболу та футзалу. Баскетбольна команда ОМ Атомпрофспілки, очолювана капітаном Анд­рієм Сломинським (пред­ставник ХАЕС), хоч і продемонструвала першокласний баскетбол,  перемогти студентську молодь не зуміла. А у  футзальному двобої нашим молодим активістам профспілки не було рівних. До того ж капітан і воротар Ігор Лихвар  (також представник ХАЕС) був визнаний кращим гравцем. В перерві між матчами проводились спортивні конкурси серед вболівальників.

У третій день змагались за пальму пер­шості команди КВН Атомпрофспілки та ОНПУ. Творча боротьба, дотепні жарти, бурхливі оплески глядачів засвідчили гарний потенціал гумору, прекрасну атмосферу. До трійки призерів увійшли «Энергодарские борзые» (ЗАЕС+АЕМ), друге місце у студентів ОНПУ, а перемож- цем визнано команду «Ремонту не подлежит» (ЮУАЕС).

Також в період проведення форуму відбулось засідання Президії ЦК Атомпрофспілки, на якому було прийнято план заходів ОМ Атом­профспілки на 2015 рік.

Леонід Волков, голова ОМ ППО ХАЕС