Невтомний Томенко

Серед політиків Микола Томенко стоїть дещо відокремлено - він і постійно на виду і водночас не намозолив очі до несхочу. Він колишній воїн-афганець, про якого побратими відгукуються з глибокою повагою за сміливість і товариськість. Його знають як автора кількох культурологічних проектів, зокрема “7 історико-архітектурних чудес України”, “7 природних чудес України” та “7 чудесних туристичних маршрутів України”. Він кандидат історичних та доктор політичних наук.  У 2005 році віце-прем’єр України з гуманітарних­ та соціальних питань, депутат Верховної Ради України 4-7 скликань.

За громадську, просвітницьку та наукову діяльність відзначений премією імені Павла Чубинського, від­знакою «За заслуги перед міською громадою» міста Кам’янець-По­дільського, Славути, Острозької академії. Словом, наш край політику близький і знайомий. Відвідини м. Нетішин, мабуть, певною мірою були пов’язані з майбутніми виборами у парламент України, нащупуванням настроїв виборців.

Відзначимо, що його промова перед нетішинцями була щирою, стриманою. Він торкнувся питань війни і миру, взаємодії влади і громад, культурно-мистецьких досягнень і прорахунків у гуманітарній сфері.

Вислухавши певну програмну промову присутні у сесійній залі депутатського корпусу Нетішина мали можливість звернутись до політика з проблемами, що хвилюють громаду. Зокрема заступник генерального директора Хмельницької АЕС з фінансів Альвіна Шестак висловила сподівання, що буде звернуто увагу на необхідність добудови Хмельницької АЕС, як основи економіки краю, що у місті з’являться робочі місця для жінок. Заступник начальника СМСЧ-4 з поліклінічної роботи Ніна Коротова розповіла про біди, що супроводжують медичну галузь. В промовах інших учасників зустрічі висловлювалось сподівання на швидше завершення воєнних дій.

Хочеться сподіватись, що людина, яка вхожа до Президента України, донесе до гаранта сподівання нетішинців.

 Віктор Гусаров

Фото  Віктора  Бондарця