ПОВЕРНУЛИСЬ ДО КОГОРТИ НАЙСИЛЬНiШИХ

Після заснування у Нетішині волейбольної команди «ХАЕС-НАЕК» у прихильників спорту з’явилась надія стати свідками цікавих ігрових видовищ за участю земляків. Сподівання виправдались. У першому своєму сезоні волейболісти «ХАЕС-НАЕК» розпочали боротьбу за шлях до вершин у аматорській лізі чемпі­онату України. Старт станційних спортсменів виявився вдалим: вони посіли друге місце і одержали путівку на перехід у першу лігу. Наша команда проявила бійців­ський характер, увій­шла до трійки призерів і отримала право представляти нетішинський волейбол у вищій аматорській лізі. Згодом у когорті найсильніших волейболістів нашої держави «ХАЕС-НАЕК» змогла піднятись на другу сходинку п’єдесталу пошани. Це її найвище досягнення під час перебування у вищій аматорській лізі. 

Зазвичай, як показує життя, досягнення у спорті залежать не тільки від майстерності гравців, а й від фінансової підтримки команди. Так трапилось, що для учасників «ХАЕС-НАЕК» через брак коштів у фінансуванні довелось зробити на один рік перерву. Ця обставина коштувала для команди переведенням у першу лігу.

Під час тренувань головний тренер волейбольної команди «ХАЕС-НАЕК» Сергій Харченко запитав колег, чи налаштовані вони повторити попереднє досягнення. Після розмови зрозумів, що гравці перебувають у хороших спортивних кондиціях і налаштовані тільки на перемоги.

У першому турі чемпіонату, який розпочався торік у листопаді, наші земляки зустрілись із командами «Агроеколог» (Житомир), «Олімп» (Южно-Українськ) та «Гармонія» (Калинівка) і здобули три омріяні перемоги. Цьогоріч у другому турі наші хлопці спромоглися на своє­рідну сенсацію – чотири перемоги поспіль з рахунком 3:0. Нетішинська команда впевнено очолила турнірну таблицю. Однак у подальшому гравці відчули, що на лаврах почивати не доведеться, бо суперники теж з не слабких. Під час турнірів  довелось двічі засмучуватись від поразок.

Фінальний тур між командами «ХАЕС-НАЕК», «Бахмут-Спартак», «Агро-Спорт» та «Зоря-Машпроект» відбувся у Спорткомплексі «Енергетик». Це стало знаковою подією для всіх шанувальників спорту  міста енергетиків. Наші зем­ляки заручились їх хо­рошою підтримкою. І як результ­ат – залужена перемога. Вона дала можливість знову повернутись до спортивної еліти­ вищої аматорської ліги.

Під час вручення Кубка переможців схвальні відгуки на адресу наших спортсменів прозвучали з вуст голови профкому ВП ХАЕС Михайла Гука, голови аматорського та студентського волейболу України Віталія Рощенка. Вони відзначили майстерність таких волей­­болісті­в, як Дмитро Бойко, Воло­димир Березський.

У статусі чемпіона України гравці команди «ХАЕС-НАЕК» нещодавно взяли участь у Спартакіаді фізкультурників Атомпрофспілки. У місті Жовті Води вони  в повній мірі розкрили свій потенціал, перемігши суперників з «сухим» рахунком 2:0. Наша команда діяла злагоджено і переконливо. Добре себе проявили  представники енерго­ремонтного підрозділу Андрій Орловський, Іван Маркевич, Володимир Стецюк, турбініст Андрій Олендер, інженер цеху теплової автоматика та вимірювань Максим Штойко.

- Нам постійно треба думати про оновлення команди, - розповідає Сергій Харченко, - вона в основному поповнюється вихованцями досвідчено­го тренера В.Мазурова, який виплекав не одне покоління висококласних волейболістів.

Олександр Шустерук