Нетішинські козаки на ICTV та ТРК «Україна»

Слава може наздогнати будь-кого і в будь-який час, але, як правило, тільки за умов, що на її прихильність вдалося по-справжньому заслужити – своїм життям, переконаннями, вчинками.

Нетішинський козацький полк Хмельниччини на чолі з отаманом Олександром Грицаєнком знаний у рідному місті та за його межами не один день і рік. Та цьогорічний жовтень виявився особливим. Спершу в переповненій залі Палацу культури пройшло святкування Дня Українського козацтва та Покрови пресвятої Богородиці. Це був місцевий рівень поваги та уваги до представників козацького полку. А вже через півтора тижня його слава та діяння сягнули рівня України – сюжет про важливу роль козацького громадського формування з охорони громадського порядку ліг в основу «Надзвичайних новин» з Костянтином Стог­ні­єм, які 25 жовтня вийшли на каналі ICTV. Про славних нетішинців планувала розпо­вісти й ТРК «Україна» та її програма «Критична точка».

Громадське формування з охорони громадського порядку – один із чисельних структурних підрозділів Нетішинського козацького полку Хмельниччини, до якого також входять 4 козацькі сотні (ще й берегині), Кузнецовський та Жуківський курені, Школа бойового гопака «Сварог», дитячо-юнацькі козацькі організації «Нетішинські джури», «Кривинські джури» та «Жуківські джури», кінна секція і творчі колективи.

Як ексклюзивно повідомив очільник Неті­шинського ко­за­­­ць­кого полку Хме­­льниччини, провід­ний інженер слу­жби фі­зичного захисту  ВП «Хмельницька АЕС» Олександр Грицаєнко, здійс­не­ні перші кроки щодо створення­ за ме­жа­ми ­України, в Ірані, Бушерс­ького куреня, отаманом якого призначений нетішинець Олег Троценк­о. На основі дозволу, отриманого від Міжнародного союзу козаків­, виданий відпо­відний внутріш­ній наказ по полку.

Як бачимо з доброго кореня та стовбура розростаються потужні гілки!

Не варто переповідати, про що йдеться в сюжетах про козацтво Нетішина. Краще їх переглянути в Інтернеті, задавши у пошуку «Надзвичайні новини 25.10.2013».

Приємного перегляду!

Богдан Фединчук