Наші шаблі в Україні найміцніші

Чемпіонат України серед фехтувальників після перемоги нетішинок на Олімпіаді у Пекіні не виглядає надзвичайним змаганням. Але, не пройшовши етап чемпіонату України важко розраховувати на потрапляння в збірну, відтак і на олімпіаду.

Отож, в Ужготоді завершився цьогорічний чемпіонат. Він був вдалим для багатьох відомих нетішинстьких фехтувальників. Зокрема чемпіоном  2013 року став заслужений майстер спорту Олег Штурбабін. Він досяг чемпіонтства другий рік поспіль, продемонструвавши прекрасну манеру бою. У боротьбі за звання кращого він зустрі­вся з цьогорічним лідером збірної України Андрієм Ягодкою, якого переміг у чвертьфіналі з рахунком 15:11. З одноклубником Дмитром Пундиком боротьба завершилась за рахунку 15:12. Отже, і друге місце у нетішинця.

Кияни, брати Олексій та Євген Стеценко поділили бронзу.

Навпаки, обидва наші мушкетери стали також чемпіонами у командних змаганнях. Разом із заслуженими майстрами спорту України Дмитром Бойком та Олександром Торчуком вони перемогли у фіналі команду киян.

Не змогли підтримати чоловічу команду Нетішина наші фехтувальниці. Зате в індивідуальних змаганнях вони також не пасли задніх.

Там же, в Ужгороді точились двобої серед шаблісток. Перший номер української команди Ольга Харлан знову стала чемпіонкою. Для цього їй довелось здолати відчайдушний опір одноклубниці з Миколаєва Діани Залевської, яка вела у рахунку 14:12. Досвід переміг.

Так само розвивались події і у іншому півфіналі, де олімпійська чемпіонка нетішинка Галина Пундик по ходу поєдинку вигравала з рахунком 14:10. І тут загартування та майстерність прислужились зем­лячці. Вона нанесла п’ять точних ударів.

У фіналі зустрілись кращі. Нетішинка у першій половині брала верх над Ольгою, проте у підсумку змусила зачохлити шаблю. Вона срібний призер чемпіонату України.

Власна інформація