Нехай число 13 для них буде щасливим

24 травня пролунав останній дзвоник і для випускників підшефної Берездівської спеціалізованої допоміжної школи-інтернат. Цьогоріч їх було тринадцять: 11 хлопчиків та усього 2 дівчинки. Ось кому можна по-доброму позаздрити: усі 10 років навчання вони почували себе королевами в оточенні такої кількості джентльменів.

До речі, саме з цими дітьми в далекому 2003 році, тоді ще з першокласниками, познайомились ми, коли вперше відвідали даний навчальний заклад. Враження від побаченого були настільки сильними та навіть шокуючими, що усі члени тієї далекої першої делегації одностайно прийняли рішення: ми ніколи не покинемо цих дітей… Це були Людмила Малько, Людмила Гуц, Едуард Шира та Михайло Попович.

Тому випускники 2013 року – це перші діти, яких ми, їх шефи, праці­вники ХАЕС,  знали та спостерігали за їх зростанням усі 10 років. Вони росли на наших очах.

Втішним є той факт, що для усіх 13 випускників цього року знайшлись місця у спеціалізованих навчальних закладах, де вони зможуть не тільки продовжити навчання, але й здобути певну спеці­альність, професію, що в майбутньому дасть шанс працевлаштуватись і самим заробляти на хліб насущний.

Приємно відзначити, що на заклик зібрати кошти для придбання подарунків випускникам відгукнулось багато наших колег. Кошти передавали в профком або кидали в благодійну скриньку, вивішену на прохідній ХАЕС. Загалом було зібрано аж 2888 грн. Це дуже пристойна сума, яка дозволила придбати кожному випускнику по дорожній сумці, пледу, банному рушнику та коробці цукерок. Крім цього, ящик бананів до столу усій малечі школи також був не зайвим. А для повного відчуття свята – багато повітряних кульок. Крім того, як завжди, було зібрано чимало корисних та потрібних речей: іграшок, книг, одягу, взуття. Діти були безмежно щасливі та раді подарункам. Приємно було отримати троянду від вдячної мами одного з випускників в знак подяки усім шефам та зі словами­ щирого подиву: «І за що ви так любите наших дітей?».           Хотілось відповісти, як у мультику: «Просто так…»

Профспілковий комітет, комісія по роботі з дітьми та шефській роботі, усі 13 випускників та їх батьки, педагогічний колектив школи-інтернат щиро вдячні усім небайдужим, хто долучився до цієї благородної справи та заслужив своїми діями і вчинками право назива­тись благодійником, за фінансову підтримку: НТЦ (І.М. Гураль) – 1020 грн., УКБ (Р.Є.Іванова) – 610 грн., СІТ (О.В. Дмитрієва) – 300 грн., ЦДПРВ (О.М. Ковальчук) – 245 грн., юрвідділ (О.В. Карташева) –                                                        105 грн., група, яка їздила на екскурсію в Брест – 60 грн., Л.О. Куртєва (ЕЦ) – 50 грн., Л.М. Шиндер (ГТЦ) – 40 грн., В.І. Мельник (СК) – 20 грн.,                              М.М. Ковба (ГТЦ) – 20 грн., благодійна скринька – 418 грн.

Людмила Малько,

голова комісії РДіШР профкому ХАЕС