Перше загальнокомандне місце за молодими працівниками ХАЕС

Відповідно до плану робіт Орга­ні­зації молоді ППО ДП НАЕК "Енергоатом", 11 жовтня поточного року у ВП ЮУАЕС були проведені конкурси професійної майстерності між молодими працівниками  ДП НАЕК "Енергоатом", в яких  взяли участь конкурсанти з майданчиків  ВП ЗАЕС, ЮУАЕС, РАЕС, ХАЕС, а також ВП АЕМ, ВП АРС та представники з Концерну "Росенергоатом" (Російська Федерація).

У конкурсах брали участь фахівці 8 напрямків: старший оператор реакторного відді­ле­н­­ня 7-ї групи РЦ;  лаборант хімічного аналізу ХЦ;  дезактиваторник ЦДПРВ;  черговий дозиметрист ЦРБ; електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній ЕЦ;  майстер з ремонту парогазотурбіного устаткування ЕРП;  слюсар з ремонту РТУ ЕРП; контролюючий фізик ВЯБ.

Боротьба була напруженою та наполегливою, адже на конкурси з'їхалися найкращі молоді фахівці, переможці конкурсів на своїх майданчиках.

Делегації прибували 10 жовтня в готель "Енерголюкс", який знаходиться в центрі міста. Увечері того ж дня у Будинку культури м. Южноукраїнськ відбулося урочисте відкриття заходу, після чого усім делегаціям був проведений ввідний інструктаж. Після інструктажу було вісім засідань конкурсних комісій з вищезгаданих спеціальностей. Це було украй необхідно, оскільки безпосередньо під час  конкурсів членам комісії  необхідно працювати злагоджено і організовано, а усі нюанси проведення конкурсів мають бути обговорені до проведення заходу.

Конкурси професійної майстерності складаються з двох етапів: теоретичного і практичного. До обі­ду була проведена теоретична частина, після обіду - практична. Конкурси проходили в різних місцях, в залежності від спеціальності, на проммайданчику  ЮУАЕС та НТЦ.

Представники нашої команди виступили успішно, зайнявши призові місця в усіх конкурсних змаганнях. Хочеться привітати конкурсантів, які представляли молодіжний колектив Хмельницької АЕС і зайняли призові місця, а саме:

Кирила Андрущенка,  старшого оператора реакторного відділення 7-ї групи РЦ; Олександра Притулу, начальника зміни радіаційного цеху; Романа Запорожця, інженера-радіофізика ЛП ВЯБ; Руслана Свинара, провідного інженера ТФЛ ВЯБ; Інну Атанову, лаборанта хіміч­ного аналізу 4 групи оперативного персоналу ХЦ; Оксану Шевцову, інженера з експлуатації 2 категорії водно-хімічної лабораторії ХЦ; Дмитра Ксьондза, дезактиваторника 4 групи ЦДПРВ; Миколу Христюка, начальника дільниці з дезактивації устаткування, трубопроводів та приміщень ЦДПРВ; Антона Кудіна, чергового дозиметриста ЦРБ; Олега Добровольського,  начальника зміни ЦРБ; Сергія Рудого, електромонтера з ремонту та монтажа кабельних ліній 4 розряду електроцеху, Олексія Денисюка, майстра з ремонту ЕЦ; Максима Сучка, майстра з ремонту устаткування І групи ЕРП; Василя Темнюка, старшого майстра з ремонту устаткування І групи ЕРП; Олександра Гнатюка, слюсаря з ремонту РТУ ЕРП та  Миколу Радюка, начальника служби спеціальних та монтажних робіт енергоремонтного підрозділу.

Завдяки успішному виступу наших конкурсантів, Хмельницька АЕС вперше в своїй історії зайняла перше місце в загальнокомандному заліку. Варто відзначити що на чужому майданчику жодна команда дотепер не демонструвала по­­ді­б­­ного результату.

Професійна підготовка конкурсантів, завдяки турботі наставників, була на високому рівні, і вони дійсно проявили себе професіоналами своєї справи.

Нашу команду в Южноукраїнську також підтримували Євген Круглов, - керівник делегації та Олександр Хомич, – голова Організації молоді ППО ДП НАЕК «Енергоатом». Саме завдяки їх гарним орга­ні­заційним здібностям і старанням, наша команда так злагоджено виступила і впевнено виграла змагання. Шлях до Южноукраїнська починався із перемоги в змаганнях на власному проммайданчику, де була проведена величезна, копітка робота з організації та проведення конкурсів профмайстерності.

Щира подяка адміністрації ВП ЮУАЕС і Організації молоді ППО ВП ЮУАЕС за гостинність і позитивні емоції, хорошу організацію заходу, а також адміністрації ВП Хмельницька АЕС за організацію поїздки.

Наступного року конкурси профмайстерності проходитимуть на майданчику Хмельницької АЕС, тому готуйтеся, молоді, брати участь і перемагати, адже відомо, що дома навіть стіни допомагають.

Олександр Третяк