Питання руба не ставить Рубас

У роду Рубасів свято -  заступник начальника турбінного цеху по роботі з персоналом  Володимир Борисович Рубас відзначає ювілей. Хочеться сказати про нього безліч хороших слів.

П’ятдесят років назад у селі Кривин у сім’ї залізничників Бориса Васильовича та Ніни Василівни народився хлопчик,  назвали його Володимир. Батьки звернули увагу на здібності сина, завжди відповідального, працелюбного, успішного у навчанні. Після закінчення школи Володя вступив на фізико-математичний факультет  Кам’янець-Подільського педінституту.

На цей час припадає період інтенсивного будівництва Хмельницької атомної електростанції і одночасно самого міста Нетішин, з будинками виростали школи і магазини, дитячі садки, кінотеатр, поліклініка. На допомогу буді­вельникам створювалися «будзагони». Володимир ставився до поставлених завдань відповідально. Його 18-й загін завжди відрізнявся активністю, своєчасним виконанням робіт. Тоді і познайомився з гарною дівчиною Аллою, командиром загону Харківського політехнічного інституту. Після трьох днів знайомства Володимир освідчився дівчині в коханні, і до сьогодні подружжя зберегло почуття та є гідним прикладом для наслідування, як сімейна пара.

Трудову діяльність на ХАЕС він розпочав в 1990 році слюсарем устаткування турбінного цеху. Поступово піднімався щаблями росту до  посади провідного інженера групи ремонту, а згодом й заступника начальника турбінного цеху по роботі з персоналом. На цій відповідальній посаді він має всі необхідні риси характеру, вміло налагоджує стосунки з людьми, демонструє гарні виконавські і ділові якості, вміє вирішувати технічні та організаторські питання. Завжди допоможе добрим словом чи порадою. За трудові успіхи неодноразово заохочувався нагородами ДП НАЕК «Енергоатом», відзначений знаками «Почесний працівник ВП ХАЕС» та «Заслужений працівник атомної енергетики».

Значну частину  трудового життя Володимир пов’язав з профспілковою організацією. Він багаторічний незмінний голова Ревізійної комісії та комісії з трудових спорів ППО ХАЕС. Це виборна громадська посада, і необхідно мати  авторитет серед людей, аби  тобі довірили цю відповідальну місію. За заведеними у комісії правилами, кожному заявнику незалежно від посади, соціального походження, освіти приділяється належна увага. Аби розрадити у питанні, необхі­дно з’ясувати проблему, перейнятися нею, часом у недомовленому почути суть людських переживань. Комісія під головуванням В.Б. Рубаса практично безпомилково справлялася з поставленими проблемами. Члени ревізійної комісії та комісії з трудових спорів приєднуються до привітань на адресу ювіляра.

Надійною опорою в житті Володимира Борисовича є сім’я. Разом з дружиною Аллою Володимирівною поставили на крило двох синів: Романа й Тараса, які також працюють у турбінному цеху станції. Сини також мають свої родинні гнізда в яких вже щебечуть троє внучат: дві дівчинки та хлопчик. З великою ніжністю і теплом говорить дідусь про малят, як загоряються очі, коли розповідає про них колегам.

Серед захоплень Володимира вирощування квітів на дачі. Ніби не чоловіче заняття, але у цьому є потяг до краси, розуміння тонкощів буття. Можна лише позаздрити його дружині, адже яка жінка не розтане від почуттів, коли їй дарують квіти. Володимир Борисович гарний господар.

У факті, що турбінний цех постійно в числі кращих у спортивних змаганнях   Спартакіади ВП ХАЕС серед цехів та відділів, чимала заслуга заступника начальника турбінного цеху по роботі з персоналом В.Б. Рубаса. Вміє Володимир Борисович налаштувати підопічних на боротьбу, зацікавити фізкультурою, здоровим способом життя.

Відтак  колектив турбінного цеху певною мірою як родинне свято сприймає ювілей колеги і щиро бажає міцного здоров'я, родинного затишку та благополуччя!

Віктор Павлов