На завершальному етапі

Під час планово-попере­джувального ремонту великий обсяг робіт покладається на працівників турбінного цеху, адже обладнання, закріплене за  підрозділом, забезпечує процес перетворення теплової енергії в електричну, несе велике навантаження під час експлуатації.

За словами заступника начальника цеху з ремонту Олексія Кухарука (на передньому плані), основний обсяг робіт, запланованих на поточну ремонтну кампанію, виконано. Нині завершується монтаж обладнання, здійснюється підготовка його до гідравлічних випробувань. Будуть проведені парова та водяна опресовки турбіни, покриття теплообладнання теплоізоляцією тощо. На порядку денному техоогляд обладнання. Під час названих прикінцевих робіт під час ППР кожен працівник повинен добре знати свій маневр і порядок роботи. Саме за цим заняттям застав наш кореспондент заступника начальника ТЦ з ремонту  Олексія Кухарука та інженера  з експлуатації Сергія Семенюка.

Фото Олександра Шустерука

 

Комунальне господарство не стоїть осторонь

Під час кожної ремонтної кампанії на Хмельницькій АЕС до виконання важливих робіт залучається персонал комунального господарства. Цьогоріч у ході планово-попере­джувального ремонту на першому енерго­блоці бере участь 27 чоловік. Вони допомагають ремонтникам енергоремонтного підрозділу в лагодженні турбоагрегата, дизельгенератора. За словами начальника комунального господарства  Сергія Сніщука, про його ремонтний персонал завжди можна почути схвальні відгуки. Це висококваліфіковані фахівці. Серед них Юрій Поліщук, Дмитро Ланчук, Віктор Сищук, Ігор Фіногенов, Валерій Ковальчук, Олег Яцюк, Сергій Крук, Дмитро Коханюк  та ін.

Наш кор.