Не зраджують традиції

Вже восьмий раз, починаючи з 2005 року, у листопаді традиційно проходить конкурс професійної майстерності серед інструкторського персоналу навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС. Цю традицію порушили тіль­ки раз, минулого року, коли НТЦ святкував свій чвертьвіковий ювілей.

Конкурс проходить у два етапи: теоретичний і практичний. Рівень знань учасників на кожному з них оцінюється окремо, загальна максимальна кількість балів, яку вони можуть набрати, - 140. Сорок балів відводиться на теоретичну частину, решта – на практичну.

На першому етапі цьогоріч ніхто з одинадцяти учасників конкурсу максимуму не набрав, але, за словами заступника головного інженера ХАЕС з підготовки персоналу Володимира Ісупова, пройшли його всі більш-менш рівно і мають однакові шанси на призові місця за результатами обох етапів.

Практичний етап стартував у понеділок, того дня його пройшли три конкурсанти. Журналісти стали свідками своєрідного захисту перед комі­сією своїх напрацювань інст­руктора відділу під­готовки ремонтного персоналу Олексія Шевченка (на знімку), стаж роботи якого на цій посаді два роки. Конкурсант провів заняття на тему «Корозійне спрацювання». Варто зауважити, що кожен з учасників готував  матеріали для занять за темами, які до того ще не розроблялися. Отож бібліотека навчально-методичних матеріалів НТЦ збагачується і буде використовуватися в подальшій роботі. Готувалися до участі в конкурсі інструктори  у вільний від роботи час.

Наразі професійне суперництво триває, імена переможців стануть відомі по його завершенні, про що ми повідомимо в наступних номерах газети. Досвідом нетішинців зацікавилися колеги інших українських АЕС, котрі мають намір запровадити цей почин у себе. Отож, конкурс має всі шанси стати загальногалузевим.

Наш кор.

Фото  Вадима  Мацюка