Рятувальні операції на висотній будівлі

У  Нетішині відбулися комплексні тактичні навчання з гасіння умовної пожежі у висотному житловому будинку по вулиці Набережній, в яких взяли участь бійці 3 Державного пожежно-рятувального загону.

 За умовами навчання, в одній із квартир багатоповерхівки виникла пожежа, внаслідок якої постраждали мешканці. Після сигналу на пульт місцевих рятувальників про подію були повідомлені органи влади, міліція, працівники СМСЧ-4, комунальних служб тощо.

Рятувальники, які прибули на місце пожежі, відпрацювали декілька способів порятунку людей з верхніх поверхів. Зокрема рятували людей з вікна четвертого поверху комбінованим способом за допомогою штурмової драбини, а постраждалих з 6-го та 7-го поверхів - автодрабиною АД-30. В процесі гасіння пожежі стало відомо, що в одного із рятувальників вийшов з ладу апарат дихання. Оперативно було прийнято рішення про застосування саморятування за допомогою рятувальної мотузки. Таким же способом було продемонстровано методику евакуації потерпілого мешканця будинку та надання йому першої невідкладної допомоги медичним персоналом. За короткий термін вогнеборці справились із локалізацією пожежі на одному з поверхів.

На гасінні умовної пожежі була задіяна техніка, яка знаходиться у ДПРЧ-7 з охорони Хмельницької АЕС та ДПРЧ-8 з охорони міста Нетішин. За словами начальника  3 Державного пожежно-рятувального загону Івана Козійчука, проведення тактичних навчань завжди є актуальним для підтримання навиків та майстерності рятівників. Вони зі своїми завданнями справляються успішно і завжди готові прийти на допомогу в ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.

Наш кор.

Фото  Олександра Шустерука