Свято спорту на Білому озері

Спартакіада Організації молоді Атомпроф­спілки проходила на реабілітаційно-оздоровчому комплексі РАЕС «Біле озеро» з 25 по 29 червня. Учасниками спортивного свята стали близько 140 молодих працівників підприємств атомної галузі України. Це уже 12-ий за ліком такий захід. Цьогоріч на берегах Білого озера зібралися 10 команд, які представляли Рівненську, Хмельницьку, Запорізьку, Чорнобильську атомні станції, ВП «Атоменергомаш», Київський інститут «Енергопроект», Южноукраїнську, Чорнобильську та Східну об’єднані організації профспілок, а також дирекцію ДП «НАЕК «Енергоатом». Змагалися у п’яти видах спорту: пляжному футболі, пляжному волейболі, стрітболі, настільному тенісі та бадмінтоні. Останній, до речі, вперше проводився в рамках Спартакіади ОМ Атомпрофспілки. Ще один новий вид змагань – естафету на воді – вирі­шили не проводити, оскільки температура води в озері була нижчою за 19 градусів.

На РОК «Біле озеро» для спортсменів були створені належні умови: добре обладнані спортивні майданчики, якісний спортінвентар, триразове харчування та насичене дозвілля.

У перший же день змагань розіграли перший комплект нагород. У настільному тенісі перемогу святкувала представниця команди КІЕП, другу та третю сходинки посіли спортсменки з Хмельницької та Чорнобильської АЕС відповідно. Золоті нагороди до скарбнички ХАЕС поклали футболі­сти і волейболістки, що дозволило атомникам з Нетішина у загальнокомандному заліку посісти перше місце, набравши в сумі 38 очок. Друге та третє місця поділили команди Запорізької АЕС та Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок, які набрали по 33 очки, однак у команди з Енергодара виявилося більше нагород вищого ґатунку.

Паралельно зі Спартакіадою на РОК «Біле озеро» проходив 8-й турнір «Силачі Атомпроф­спілки», який також входить до переліку щорічних заходів Організації молоді Атомпрофспілки. Участь у надзвичайно видовищних та красивих змаганнях брали дев’ятеро найсильніших атомників. Найсильнішою людиною Атомпрофспілки цього року став Сергій Марченко із Жовтих Вод.

Організатори та гості Спартакіади відзначають, що свято спорту на Білому озері вдалося. Незважаючи на складну ситуацію в країні, воно все-таки зуміло об'єднати атомників з різних регіонів України та подарувало незабутні моменти.