Спортивна молодь ХАЕС найкраща

З 25 по 27 липня 2013 року на базі СК «Енергетик» пройшла ХІ Спартакіада Організації Молоді Атомпрофспілки (далі ОМ Атом­профспілки). Даний захід проводився  у м. Нетішин вперше. Участь у ньому взяли вісім команд: ЗАЕС, ЮУАЕС, РАЕС, ХАЕС, ЧАЕС, ЧООП, АЕМ та СхідГЗК.

Змагались у таких дисциплінах: стрітбол, пляжний волейбол, перетягування канату, настільний теніс, легка атлетика (стрибки у довжину, естафета 4 по 100 м, метання гранати). Головним суддею змагань був заслужений працівник фізичної культури України Станіслав Араратович Балаян.

У день відкриття  спартакіади відбулись змагання із стрітболу, пляжного волейболу та настільному тенісу. Було видно, що жодна із команд не збирається здаватись без бою. Переможницею з настільного тенісу стала команда Чорнобильської об’єднаної організації профспілок, майстри малої ракетки з Енергодару  другі, кузнецовці - треті. На жаль, команда Хмельницької АЕС не змогла гідно протистояти суперникам і опинилась на п’ятому місці. Проте наша дружина виборола перше місце із легкої атлетики, що додало снаги до перемоги командам зі стрітболу та пляжного волейболу, які у другий день змагань вийшли до фіналів.

Найбільше вражень справили на глядачів фінальні ігри зі стрітболу. По завершенню ігрового тайму на табло був нічийний рахунок. У додатковому часі на останніх секундах гри команда Хмельницької АЕС вирвала перемогу  кузнецовців. Отож ми перші і у стрітболі. Яскравою та запеклою боротьбою запам’ятались змагання із пляжного волейболу, де  команда ХАЕС знову  була першою. Завершальним етапом Спартакіади були змагання із перетягування канату. В цьому виді спорту перемогу здобули атомники Рівнен­щини, колеги із ЗАЕС – другі, южноукраїнці – треті. Хмельницька АЕС посіла шосту позицію, але у підсумку наша дружина здобула переконливу перемогу. Капітан команди ХАЕС, інструктор СК «Енергетик» Андрій Сломін­ській (на фото зліва вгорі) зауважив, що перемога дісталась з великою напругою. «Жодного разу за всю історію молодіжної Спартакіади команда ХАЕС не здобувала перемогу. Враховуючи, що вперше Спартакіада ОМ Атомпрофспілки проходила у нашому місті,  ми сконцентрували всі зусилля і вперше перші. Звичайно, хочеться подякувати усім учасникам змагань від Нетішина  за самовід­даність, - сказав Андрій.

«Вперше моло­діжна Спартакіада була організована на такому  професій­ному рівні, - відзначив капі­тан команди­ Запорізької АЕС Олександр Тимо­фє­єв. - Будь-які питання, що виникали, вирішу­вались  швидко і якісно».  Усі учас­ники­ змагань від­значили високий рівень організації заходу. Місто Нетішин, клімат, теплий прийом органі­заторів та мешканців Нетішина сподобались спортсменам. Як результат - хороший настрій та багато позитивних вражень.

По закінченню Спартакіади відбулась церемонія нагороджень та святкування проведення даного заходу.

Організація Молоді ППО ХАЕС висловлює щиру подяку за допомогу у проведенні даної Спартакіади генеральному директору ВП ХАЕС М.С. Панащенку, голові ППО ХАЕС М.В. Гуку, ЗГДКіСР В.А. Демидюку, адміністрації транспортного цеху і зокрема  М.М. Паришкурі та  Д.Б. Васі­льєву, головному судді змагань, директору СК «Енергетик» С.А. Балаяну, голові ОМ Атом­профспілки П.В. Олещуку, усім суддям, які професійно здійснювали суддівство, працівникам ЦГЗ, які до­помогли організувати святкове завершення Спартакіади, кафе-бару «Ольвія» за організацію харчування учасників, і, звичайно, нашій небайдужій молоді, яка долучилась до участі в орга­нізації: Ю.М. Яремчук (ВППР), О.С. Новік (ВОП), В.В. Баєчко (ЕРП), О.А. Галицькій (ТЦ). Особливу подяку за волю до перемоги, за пропаганду здорового способу життя та високий професійний результат висловлюємо команді ХАЕС на чолі із Андрієм Сломінськім.

 Леонід Волков

Фото  Олександра  Шустерука