Срібні серед працівників енергетичної галузі

«З 15 по 21 жовтня в  Алушті, АР Крим, шостий раз проходив розіграш Кубку працівників енергетики і вугільної промисловості України з  футболу (Кубок Міністра). У турнірі брали участь кращі команди від "атомників", "нафтовиків", "вугільників", "традиційних енергетиків" і "газівників". Спортивну честь НАЕК "Енергоатом" цього року захищала команда Хмельницької АЕС.

До честі наших хлопців вони завоювали друге місце на турнірі. Поздоровляю футболістів з цим високим спортивним результатом», - читаємо у вітальній листівці голови профкому Хмельницької АЕС Михайла Гука.  

За словами тренера команди «ДП Енергоатом» Дмитра Кравчука, грати з титулованими суперниками було не просто, адже, приміром, за Луганський «Антрацит» виступають футболісти, які щойно залишили великий футбол і підтримують форму у своєрідних збірних галузі. Не випадково «Антрацит» виграв у «Енергоатома» з сухим рахунком 6:0. Проте наші футболісти «відвели душу» у другій грі з «Укренерго», забивши сім невідворотних м’ячів «Селідоввугіллю». А у заключній грі нетішинці ще раз познущались над суперниками, на цей раз Сімферопольським «Чорноморнафтогазом» - 9:1. За рівної кількості очок - по 7- з «Селідоввугілям» у нашої команди виявилась краща різниця забитих і пропущених. Відтак, друга сходинка в турнірі. Кращим захисником змагань визнано працівника ЕРП Дмитра Мартиненка. Надзвичайно потужно грали Віктор Каращенко (ГТЦ), Віталій Боца (ЦВіК), Сергій Захарченко (ТЦ), Олександр Чутченко (Спорткомплекс).

Гравці і тренери відзначають дієву допомогу керівництва Хмельницької АЕС та структурних підрозділів, зокрема М.Панащенка, М.Гука, С.Балаяна, і висловлюють подяку відповідальним особам «ДП НАЕК «Енергоатом» за довіру і підтримку.

Власна інформація

Бронзовi в областi

Завершився чемпіонат області з футболу. Команда «Енергетик» з Нетішина, основу якої складають працівники Хмельницької АЕС, поборолась за медалі і у підсумку виборола бронзу. Головними суперниками нетішинців були футбольні клуби «Збруч» із Волочиська та Старокостянтинівська «Случ». Вони і випередили наш «Енергетик».

Ще одним претендентом на медалі були футболісти клубу «Атланта» з Кам’янця-Подільського. Саме цьому колективу наші спортсмени програли в домашній грі. Нависла загроза залишитись без призового місця. Тому «Енергетики» зібрались і почергово обіграли лідера турніру волочиський «Збруч» та міцну дружину ДЮСШ з обласного центру. А в цей час «Атланта» зазнала поразки від чемпіона Хмельниччини Волочиського «Збруча». Отже, бронза у скарбничці нетішинців. Необхідно зауважити, що наш клуб пропустив найменше м’ячів у власні ворота, а Олександр Чутченко став другим бомбардиром в області за кіль­кістю забитих м’ячів. Прекрасно грали впродовж турніру Михайло Толстяк, Іван Бортник, інші ветерани клубу. А виводили колектив на ігри тренери Олександр Лук’яновець та Дмитро Кравчук. Посильну організаційну допомогу здійснював керівник спорткомплексу ХАЕС Станіслав Балаян.

Золотi юнаки

Міжобласний турнір з футболу «Львівська осінь» серед юнаків 2003-2004 років народження приніс вихованцям тренера КДЮСШ  профспілкової організації Хмельницької АЕС золоті нагороди. Юні спортсмени проявили бійцівські якості, гарний дриблінг у нападі, надійний захист в обороні і заслужено стали кращими в турнірі.

Волейбольна стабiльнicть

Місто Рівне  приймало волейболістів з різних куточків України та із-за кордону в рамках міжнародного турніру пам'яті О.Тимчака серед юнаків та дівчат.

Стабільно виступили команди юнаків і дівчат, що тренуються у тренерів В.Мазурова та С.Кузьмінчука. Обидва колективи нашої КДЮСШ піднялись на срібні сходинки турніру.

Готуємо олімпійців

У Житомирі відбувся чемпіонат ФСТ «Україна» з дзюдо «Хто ти, майбутній олімпієць?». На це запитання вдало відповів вихованець заслуженого тренера України Г.Горохова Тарас Кравчук. У вазі 42 кілограми він дістався фіналу і здобув срібну медаль.

Допливли до перемог

Плавати раніше, ніж ходити – один із закликів медиків. Проте, не всюди в області є можливості для розвитку цього виду фізичної активності та й спорту зокрема. Теофіполь, Нетішин та обласний центр мають в наявності  басейни. Решта тренується у відкритих водоймах. Не випадково у більшості змагальних дисциплін на відкритому чемпіонаті Хмельницької області з плавання тон задавали нетішинці.  Зокрема переможцями на своїх дистанціях були вихованці КДЮСШ Анна Северенюк, Богдан Ярощук (чотири рази), Діана Дяденчук, Вікторія Лащенко (4 рази), Павло Хвалько (двічі), Юлія Власюк (тричі), Ольга Чмерук, Вікторія Поліщук (двічі) та Дарія Гундер.

Названі вище юні плавці та плавчині, а також Юрій Омельчук, Артем Приганович, Влад Люрай, Петро Штефанюк, Павло Кучма піднімались на п’єдестал пошани цих змагань на різних дистанціях і у різних видах плавання.

Це заслуга тренерів Наталії Русакової, Анатолія Олійника, Романа Шпака.

Галина Бабаєва