Супроводжують ремонт обладнання

Невід’ємною частиною персоналу турбінного цеху є група  супроводження ремонту обладнання, очолювана  заступником начальника цеху з ремонту Олексієм Степановичем Кухаруком (на знімку).

Основний напрямок роботи підрозділу - реалізація заходів із забезпечення надійної та безаварійної роботи  основного і допоміжного тепломеханічного устаткування. Здійснюється це шляхом підготовки і проведення технічних опосвідчень, гідравлічних випробувань обладнання, систематичного контролю за якістю технічного обслуговування, своєчасною підготовкою устаткування до ремонтів і якісним прийманням його після ремонтів, контролем за дотриманням термінів проведення обслуговування та ремонту, завчасним внесенням змін у проектну та конструкторську документацію.

Одним з найскладніших завдань, покладених на групу ремонту турбінного цеху, є виявлення дефектів в діючому обладнанні, що можуть призвести до аварійних ситуацій. З цією метою, персоналом групи  здійснюються щоденні обходи і огляди устаткування та робочих місць задля завчасного запобігання ймовірних поломок та порушень у безпечній експлуатації.

Надійними помічниками Олексія Степановича є провідні інженери з експлуатації Василь Петрович Кунець, Володимир  Михайлович Клітний, Віра Анатоліївна Теряєва, Сергій Стані­славович Добринчук, інженер з ремонту Оксана Анатоліївна Галицька, інженер з експлуатації Сергій Миколайович Семенюк.

Ефективність роботи групи залежить від багатьох факторів, серед яких не останнє місце займає коригування дій з іншими колегами, розуміння свого місця в загальностанційному трудовому процесі. Керівництво цеху, зокрема Анатолій Григорович Куценко, вміє спрямувати підлеглих на виконання важливих завдань,  не оминаючи при цьому питань створення належних умов  праці і дозвілля.  У вільний від роботи час колектив любить організовувати спільний відпочинок, а працівники групи  супроводження ремонту Оксана Галицька та Віра Теряєва, наприклад, в змаганнях з плавання та легкої атлетики, які щорічно проводяться в рамках спартакіади ХАЕС, кілька років поспіль виборюють призові місця. 

Колектив дружній, що і допомагає успішно подолати поставлені завдання!                                                       

Лілія Пашинська, інженер з екплуатації